Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Fatální havárie u Jasenné

ZLÍN: Dvacetiletý řidič na místě zemřel. 

V noci na neděli krátce po půlnoci vyjížděli zlínští policisté vyšetřovat smrtelnou nehodu. Havárie se stala v obci Jasenná na Zlínsku. Zemřel při ní devatenáctiletý řidič ze Zlínska, dva jeho spolujezdci (20 a 21 let) utrpěli těžké a lehké zranění. 

Mladíci jeli směrem od Ubla do Jasenné. V pravotočivé zatáčce vyjeli ze silnice a auto čelně narazilo ve velké rychlosti do vzrostlého stromu. Řidič podle všeho nebyl připoutaný, jeho tělo se našlo vedle auta. Stejně tak se nemohl připoutat muž, který jel vzadu. Jednalo se o pick up, takže vůz pouze pro dva cestující. Nejlehčí zranění - zřejmě zlomená žebra - utrpěl spolujezdec sedící vedle řidiče, který podle všeho jako jediný použil bezpečnostní pásy. 

Záchranáři se řidiče po příjezdu pokoušeli oživovat, jejich snaha však byla bohužel marná.

Policisté nehodu zadokumentovali a stále zjišťují okolnosti, které se odehráli před nehodou i při ní. Například jsme prozatím nevyloučili jako příčinu nehody technickou závadu. Nevíme, jestli byl řidič, který by příští týden oslavil dvacáté narozeniny, pod vlivem alkoholu. Kriminalisté zvažují, že nařídí soudní pitvu, která by tento fakt objasnila.

V tomto roce jde o druhou smrtelnou nehodu v okrese Zlín. První se stala 1. března a zemřel při ní cyklista v Otrokovicích. 

 

16. března 2014, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem