Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Fantomové fitness center

Vykrádáním šatních skříněk dva neznámí pachatelé způsobili škodu přesahující jeden a půl milionu korun. Tato škoda ale nemusí být zdaleka konečná.  

Kriminalisté ze sedmého oddělení druhého policejního obvodu se od konce ledna zabývají několika případy krádeží věcí ze šatních skříněk, ke kterým došlo jak na území hlavního města, tak i v Brně. Díky pořízeným kamerovým záznamům kriminalisté vědí, že všechny tyto skutky mají na svědomí dva prozatím neznámí pachatelé, kteří ve všech zjištěných případech postupovali stejným způsobem. Ve vytipovaném fitness centru si zakoupili jednorázový vstup do posilovny. Do té už ale vůbec nedošli, neboť je od začátku zajímaly pouze uzamčené šatní skříňky, které vypáčili a odcizili z nich finanční hotovost, mobilní telefony, ale například také hodinky. Během komunikace s personálem fitness center mluvili vždy anglicky. Svým vzhledem navíc oba muži do prostředí posiloven zapadli a tak nebudili žádné podezření.   

Kriminalisté prozatím zadokumentovali čtyři různá poškozená fitness centra na území Prahy a tři další pak na území Brna. V rámci těchto krádeží způsobili škodu přesahující jeden a půl milionu korun. Není ovšem vyloučeno, že má tato dvojice na svědomí mnohem víc případů i v dalších částech republiky a škoda proto nemusí být zdaleka konečná.

Kriminalisté již v této souvislosti provedli řadu úkonů, kterými se ale podezřelou dvojici doposud nepodařilo ztotožnit a vypátrat. Proto se nyní touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání. Jakékoli informace k podezřelým přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

V případě dopadení a odsouzení by pachatelům mohl za trestný čin krádež hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi, a to s ohledem na výši způsobené škody.

V této souvislosti bychom chtěli apelovat na občany, aby si ve veřejných šatnách nenechávali žádné cennosti. K překonání uzamčených skříněk totiž mnohdy stačí jen pár vteřin.

por. Bc. Iveta Martínková – 18. 2. 2016

Odkazy do noveho okna

Podezřelí 2

Podezřelí 2 

Detailní náhled

Podezřelí

Podezřelí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem