Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Fantom školek dopaden

VSETÍNSKO: Zloděj vykrádal školská zařízení na Rožnovsku.  

Kriminalisté dopadli zloděje, který se vloupal do šesti základních nebo mateřských škol, kde kradl peníze. Zloděj napáchal větší škodu poškozením, než odcizením. Hrozí muž až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Rožnovští policisté se společně s kriminalisty zabývali v uplynulých týdnech několika případy vykradených mateřských školek a škol na Rožnovsku. První vloupání evidujeme v polovině ledna. Tehdy se neznámý lapka vloupal do základní a mateřské školy v Dolní Bečvě. Počátkem února pak přišla hlášení o vloupání ze škol a školek ve Vidči, Prostřední Bečvě, Rožnově p. R. a Horní Bečvě. Každou noc jedna „vloupačka“, poslední pak uplynulý víkend ze soboty na neděli. Policisté společně s kriminalisty nechtěli dopustit, aby zloděj vykradl další školská zařízení, proto se problému intenzivně věnovali. Byli úspěšní. V pondělí večer zloděje chytli před základní školou v Hustisku - Solanci. Poblíž měl zaparkované vozidlo, se kterým k objektům jezdil. Uvnitř vozidla jsme objevili páčidlo.
 
Školská zařízení vykrádal osmatřicetiletý muž s trvalým pobytem v Zašové. V objektech hledal, jak sám uvedl, pouze peníze, proto v některých objektech nic neodcizil, pouze tam napáchal škodu způsobenou páčením dveří, oken, skříněk a zásuvek. Ze šesti objektů si odnesl v hotovosti necelých 14 000 korun. Škoda poškozením pak činí bezmála 313 000 korun. Tento muž se už v minulosti dopustil několika majetkových trestných činů, za které byl i ve výkonu trestu. Včera mu policisté sdělili obvinění z krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Je stíhán na svobodě.
 
Policisté doporučují zvážit ve školách a školkách nainstalování zabezpečovacího zařízení. V objektech, kde zařízení bylo, zloděj nenapáchal tak vysokou škodu, tako v objektech, které zabezpečovací mechanismus neměli. Tam měl zloděj dostatek času na prohledání prostor a tím pádem způsobil vyšší škodu.

 

14. února 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem