Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Fantom sklepů byl zadržen

Karvinsko - Recidivista má na svědomí desítky krádeží 

Na soud si 35letý recidivista počká ve vazební věznici. V uplynulých dnech komisař důvodně podezřelého po zahájení trestního stíhání obvinil ze spáchání mnoha  přečinů krádeží. Za vinu je mu kladeno, že minimálně ve 12 skutcích měl odcizit různé věci. Jeho zájmem se staly suterény obytných domů. Ze sklepních kójí, nebo společných sklepních prostor si odnesl například motorovou pilu, několik jízdních kol, tři páry sjezdových lyží, včetně holí i lyžařských bot, kartóny lahví výběrových vín, koloběžku i elektrokolo. Dvanácti vloupání a krádeží se výhradně dopouštěl na území Českého Těšína. Majitelům na odcizených věcech způsobil škodu bezmála sto tisíc korun, na poškození dveří a zárubní byla škoda vyčíslena na 14 tisíc.

I když v současnosti spisový materiál čítá už stovky listů, práce kriminalistů zdaleka nekončí. Zpětnou analýzou poznatků a stop vychází najevo, že obviněný muž se zřejmě dopustil dalších nejméně deseti skutků v kraji i mimo něj.

Trestní minulost obviněného muže je velmi bohatá, záznamů na kontě má již 11. Po dokončení prověření všech možných případů důvodně podezřelého čeká pravděpodobně několikaleté vězení.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 18. 3. 2022
 

vytisknout  e-mailem