Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Fantóm rychnovských kanceláří dopaden

RYCHNOVSKO – V pátek třináctého spadla klec  

Rychnovským policistům se podařilo objasnit 11 případů krádeží vloupáním na Rychnovsku, ke kterým došlo v období od 3. února do 13. dubna tohoto roku.
V pátek 13. dubna 2012 zadrželi pětatřicetiletého muže z Prahy (nyní žijícího na Rychnovsku), který byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci.
Muž byl zadržen po jednom vloupání do mateřské školy na útěku.
Obviněný  se v uvedené době  vloupal do nejrůznějších objektů v Rychnově nad Kněžnou a okolí (Častolovice , Lično, Černíkovice, Albrechtice nad Orlicí, Kvasiny).
Ve vytipovaných objektech (kanceláře firem, obecního úřadu,  mateřské školy, základní škola, školní jídelna, dům s pečovatelskou službou, prodejny papírnictví, drogerie, dům dětí a mládeže) se terčem jeho zájmu stávala především finanční hotovost. Uložené peníze páčil z trezorů, kovových pokladniček či příručních kasiček.  Během jeho trestné činnosti mu ale ani neunikly některé cenné předměty jako notebook, videokamera, fotoaparát,dárková sada nožů v koženkovém kufříku, dárkové Sodexho poukázky či zboží z parfumerie.

Odcizením věcí obviněný způsobil škodu za více než 430.000 korun.
Škoda vyčíslena za poškození objektů se vyšplhala nad 100.000 korun.

Obviněnému za uvedené přečiny hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Vzhledem k tomu, že u obviněného muže je důvodná obava, že uprchne nebo se bude skrývat, aby se trestnímu stíhání nebo trestu vyhnul a současně je obava, že bude opakovat trestnou činnost, pro niž je stíhán, uvalil na něj včera v podvečer Okresní soud v Rychnově nad Kněžnou vazbu.

Spolu s ním byla z přečinů krádeže a poškození cizí věci spáchané formou účastenství obviněna dvaačtyřicetiletá žena z Rychnovska, která obviněnému muži při trestné činnosti napomáhala (tipovala spolu s ním objekty, čekala při jeho páchání trestné činnosti s vozidlem na místě). Obviněné ženě za uvedené přečiny hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

Policisté čekají na výsledky kriminalistických expertíz, které mohou vést k objasnění dalších nejméně 10 případů vloupání na Rychnovsku. 

por. Mgr. Alena Kacálková
15. dubna 2012

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

Zajištěné věci

Zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem