Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Fantom prodejen dopaden!

Příbramsko - Osmatřicetiletého muže z Příbrami si vzali „do parády“ začátkem týdne příbramští kriminalisté.  

     Obvinili ho nakonec z šesti trestných činů, a to z krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ze zpronevěry a podílnictví. Doba, po kterou může nyní dotyčný strávit část svého života za mřížemi, činí až osm let.
     Na svědomí má v době od března do listopadu 11 vykradených prodejen, tři trafiky, dva domy, dvě jídelny, garáž a auto. Nejčastěji kradl v Příbrami, zavítal ale také na Sedlčansko nebo na Strakonicko či Plzeňsko. Většinou prodejny téměř „vybílil“. Bral, co mu přišlo pod ruce – potraviny, oblečení, drogistické zboží, cigarety, alkohol, finanční hotovost, telefonní karty. Z jiných prostor šlo o jízdní kola, nářadí, šperky, platební karty, navigaci. V některých případech mu pomáhali i jeho čtyři kamarádíčkové ve věku 21 – 44 let. Celkem způsobil škodu ve výši tři čtvrtě milionu korun.
     Jednomu známému vzal do úschovy batoh s finanční hotovostí, do současné doby mu však peníze nevrátil a ponechal si je pro vlastní potřebu. Od jiného muže si vzal trezor, který pocházel z trestné činnosti, a poté co ho vypáčili a řádně „vyčistili“, si ho obviněný nechal u sebe a používal jako botník.

13. listopadu 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem