Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Fantom domkařů byl zadržen

Havířov - ani čerstvý pravomocný rozsudek mu nezabránil v krádežích pokračovat.... 

Na začátku tohoto týdne havířovští policisté zadrželi muže, který si vyslechl obvinění z přečinů s trestní sazbou odnětí svobody až na pět let. Kriminalisté 35letému muži prokázali celkem 14 skutků majetkové trestné činnosti.

Důvodně podzeřelý měl během jednoho měsíce „obcházet“ rodinné domy v havířovských  městských částech Životice, Bludovice i Prostřední Suchá. Zajímali ho zejména vozidla osobní i dodávková, která byla zaparkována na soukromých pozemcích. Jakmile bylo na pozemku u domu vozidlo, neváhal.

V Životicích vnikl do vozidla Citroën Berlingo, na jiném pozemku do vozidla Ford Tranzit, Fiat Doblo, Opel Corsa, Opel Zafira, ale i do obytného vozu Rimor ABF. .

Jeho pozornosti neunikly ani volně odložené věci. Na pozemcích měl odcizit elektrické pily, vrtačky, akumulátorový foukač, elektrické nůžky a nářadí. Z vozidel bral co našel…peníze, doklady i platební karty.  Škodu, kterou poškozeným způsobil je bezmála 70 tisíc korun.

Obviněný muž byl v minulosti již 11krát soudně testán. Krádeží se dopouštěl i přesto, že jeho poslední pravomocné odsouzení je z dubna letošního roku. Soud vyhověl návrhu a obviněného poslal do vazební věžnice.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 6. června 2019
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem