Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Fanoušci napadli pořadatelskou službu a z místa utekli

HRADECKO – Ani ne za hodinu novobydžovští policisté muže vypátrali a zadrželi.  

V Novém Bydžově se v neděli 11. 10. 2015 odpoledne hrála Česká fotbalová liga mezi mužstvy SK Union 2013 Nový Bydžov a Viktorií Žižkov. Během prvního poločasu v sektoru hostí fanoušci vytvořili tzv. vláček, kdy se spojili mezi sebou rukama a šli směrem k pokladně. Dva pořadatelé se za nimi vydali a upozornili je, aby se vrátili do svého sektoru a v klidu dál fandili.
Tři pražští fanoušci se však zřejmě rozhodli dělat problémy. Jeden vzal u pokladny židli a druhý jízdní kolo. Poté, co je pořadatel vyzval, aby věci vrátili, jeden z mužů do něho strčil a ten upadl na zem. Poté na něho začali dva muži ze skupinky fyzicky útočit. Třetí muž ze skupinky diskutoval s dalším pořadatelem, který na místo konfliktu přispěchal. Ve chvíli, kdy se k místu začali sbíhat další fanoušci a pořadatelé, všichni tři ze stadionu utekli.
Hlavní pořadatel přivolal zraněnému 64letému kolegovi první pomoc a zavolal policii. Policejní hlídka na místě zjistila popis útočníků a společně s dalšími hlídkami Policie České republiky a Městské policie Nový Bydžov začala po podezřelých osobách pátrat. Podle svědků muži utíkali směrem k nádraží. Při kontrole restaurace u vlakového nádraží skutečně tři podezřelé osoby nalezli a na místě byli 3 muži z Prahy zadrženi. Při řešení situace v restauraci policisté převzali od servírky nález, kterým byly tři poplašné signální světlice, které se shodou okolností nalézaly na pánské toaletě.
Policisté vyzvali muže k provedení dechových zkoušek, které všem naměřily více než jedno promile alkoholu, a proto byli všichni tři převezeni na protialkoholní záchytnou stanici.
Policisté zahájili trestní stíhání, kdy dva útočníci (23 a 24 let) jsou podezřelí z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Třetí 26letý muž je podezřelý z trestného činu výtržnictví.  Dle policejních evidencí mají muži s výtržnostmi již zkušenosti, což se u některých projevilo i na právní kvalifikaci. Na trestný čin výtržnictví v tomto případě pamatuje trestní zákoník až tříletým pobytem za mřížemi.
 
por. Bc. Jan Čížkovský
13. 10. 2015

vytisknout  e-mailem