Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Fanoušci míří do Prahy

Ms kraj: Policisté doprovázející fanoušky Baníku dohlížejí na klid ve vlacích a na nádražích.  

Podle informací, které mám k dispozici, odjelo z Ostravy směrem do Prahy vlakem Detvan 300 fanoušků Baníku. Předešlými vlakovými spoji vyrazilo do hlavního města dalších zhruba 140 příznivců ostravského klubu.
 
Policisté dohlíželi a dohlíží na veřejný pořádek a klid v prostorách železničních stanic a v samotných vlacích. Co se týká nejvytíženějšího vlaku (Detvan), můžeme označit nástup fanoušků do vozů a dosavadní přepravu jako bezproblémovou.
 
Policisté úzce spolupracují s vlakovou četou. Proběhla již revize jízdenek. Všichni fanoušci se prokázali platnou jízdenkou, až na jednoho. Ten byl vyloučen v Hranicích na Moravě z přepravy.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
8. 8. 2010
 
------------------------------------------      původní zpráva z 6. 8. 2010   ------------------------
 
Fanoušci Baníku míří do Prahy
Policisté jsou připraveni
 
V neděli proběhne v Praze fotbalové utkání 1. Gambrinus ligy mezi mužstvy AC Sparta Praha a FC Baník Ostrava. Moravskoslezští policisté budou fanoušky, kteří do Prahy pojedou vlakem, doprovázet.
Na veřejný pořádek a klid v prostorách železničních stanic a v průběhu přepravy v samotných vlacích bude dohlížet – v rámci bezpečnostního opatření - několik desítek policistů. Někteří policisté pojedou již ze železniční stanice Bohumín, další budou ve stanicích Ostrava-Hlavní nádraží a Ostrava-Svinov. Moravskoslezští policisté budou samozřejmě spolupracovat s kolegy z krajských ředitelství, kterých se přeprava fanoušků týká.
 
Cesta do Prahy
      Hlavní část ostravských fanoušků pojede s největší pravděpodobností vlakem EX 144 Detvan, který vyjíždí z Bohumína v 11.50 hodin, z ostravského hlavního nádraží v 11.59 hodin a ze Svinova o deset minut později. Příjezd na pražské nádraží je podle jízdního řádu v 15.51 hodin.
        Podle dohody bude vlak posílen o 7 vozů.  Policisté budou dohlížet na to, aby do vozů určených pro fotbalové fanoušky nenastupovali ostatní cestující. Samozřejmostí je spolupráce s vlakovou četou.
 
Návrat fanoušků Baníku do Ostravy
       Co se týká návratu fanoušků po ukončení fotbalového utkání, vlak R 409 Vltava bude posílen o 10 vozů řazených na konci soupravy. Vlak vyjíždí podle jízdního řádu z pražského hlavního nádraží ve 23.00 hodin. Do Ostravy-Svinova by měl dojet již druhý den (v pondělí) v 02.51 hodin. Spoj bude pokračovat na ostravské hlavní nádraží a do Bohumína.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 
 
   

vytisknout  e-mailem