Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Fanoušci Komety Brno opět tropili výtržnosti

ZLÍNSKO: Krádež, neuposlechnutí výzvy, zahalování obličeje. 

V neděli v 15.30 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně odehráli zlínští hokejisté další utkání Tipsport extraligy, tentokrát s HC Kometa Brno, čemuž odpovídalo nasazení policistů, strážníků Městské policie ve Zlíně a pořadatelů. Fanoušci Brna bohužel opět potvrdili svou pověst.

Na zápas do Zlína dorazilo asi 600 fanoušků Komety Brno čtyřmi autobusy a několika osobními vozidly. Policisté jejich příjezd monitorovali již na cestě po dálnici.

Ještě před příchodem na stadion řešili policisté 3 přestupky, protože fanoušci šli na hokejový zápas se zahaleným obličejem.

Po skončení hokejového utkání si skupina brněnských fanoušků nasadila na obličej kukly a při východu ze stadionu poškodili oplocení i zídku uvnitř areálu. Přitom chtěli napadnout i strážníky městské policie, na pomoc proto musela nastoupit také pořádková jednotka policie. Policisté v souvislosti s tímto incidentem zajistili čtyři muže.  Zda se bude v případě poškození majetku jednat o přestupek nebo trestný čin, bude jasné až po vyčíslení způsobené škody.

Při odjezdu fanoušků zpět zastavil jeden z autobusů na čerpací stanici ve Zlíně. Jednadvacetiletý muž z Velkého Meziříčí tady odcizil čtyři piva, která si dal do kapes a z prostor čerpací stanice odešel. Policisté muže přistihli přímo na místě a uložili mu blokovou pokutu. Pivo se tím mladému muži dost prodražilo.

Celkem tedy policisté v souvislosti s hokejovým utkáním řešili 9 přestupků, a to neuposlechnutí výzvy úřední osoby, zahalování obličeje a krádež. Kromě krádeže postoupí všechny ostatní přestupky k projednání ve správním řízení.

https://www.policie.cz/clanek/policiste-se-pripravuji-ne-hokejove-derby.aspx

25. října 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Před utkáním

Před utkáním 

Detailní náhled

Poškozená zídka

Poškozená zídka 

Detailní náhled

Incident na čerpací stanici

Incident na čerpací stanici 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem