Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Fanoušci fotbalu se po zápase porvali

ZLÍNSKO: Strážník zásah odnesl vážným zraněním. 

Zlínští policisté měli v sobotu bezpečnostní opatření z důvodu konání fotbalového utkání mezi celky FC Fastav Zlín a FK Teplice. Fotbalové utkání začalo v pět hodin odpoledne na fotbalovém stadionu ve Zlíně na Letné. Opatření se účastnilo celkem 14 policistů a 3 strážníci městské policie. Zápas sledovalo celkem 3792 diváků a z toho 26 fanoušků hostů. Během utkání fanoušci v poklidu sledovali zápas. Avšak po jeho skončení se sešla desítka fanoušků z Teplic se skupinou čtyř cizinců na parkovišti u zastávky MHD Cigánov. Zde došlo mezi nimi ke konfliktu. Na místě poté zasahovali policisté společně se strážníky. Při zásahu byl vážněji zraněn jeden ze strážníků městské policie.

Při konfliktu byl policisty zadržen osmadvacetiletý fanoušek Zlína, který se svým jednáním dopustil trestného činu výtržnictví, za což mu již bylo v neděli ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření a nyní mu hrozí až dva roky odnětí svobody. Po zadržení policisté u muže provedli orientační dechovou zkoušku s výslednou hodnotou 2,36 promile alkoholu v dechu.

Taktéž byl na místě zadržen třiadvacetiletý silně podnapilý fanoušek z Teplic, který zranil strážníka městské policie. Tímto jednáním se tak dopustil trestného činu násilí proti úřední osobě, za což mu v neděli policisté sdělili obvinění a nyní muži hrozí až šestiletý trest odnětí svobody. Také dostal soudem vyslovený zákaz vstupu na fotbalová utkání. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž byl před dvěma lety za obdobný trestný čin, a to konkrétně výtržnictví, již odsouzen a nyní je stále v podmínce. Při dechové orientační zkoušce u něj policisté naměřili hodnotu 2,29 promile alkoholu v dechu.

Dále při ztotožňování dalších osob, které se nacházely v místě rvačky, zatkli policisté devětapadesátiletého muže, který byl v pátrání. Poté jej policisté eskortovali do Prahy k okresnímu soudu.

K další potyčce již po tomto fotbalovém utkání nedošlo a ostatní fanoušci se rozešli v poklidu do svých domovů.

18. dubna 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem