Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

"FANDÍME SLUŠNĚ"

Projekt zaměřený zejména na zvýšení právního vědomí mladých fanoušků a upozornění na rizika nežádoucího chování na stadionech. 

Projekt zaměřený na prevenci v oblasti diváckého násilí

        Divácké násilí a nevhodné chování fanoušků při fotbalových zápasech patří k problémům, kde lze využít prostor v rámci preventivních aktivit. Ze zkušeností z uplynulých období vyplynulo, že nevhodného chování na stadionu se dopouštějí stále mladší věkové kategorie a to zejména z důvodů neznalosti možných rizik.
        Proto byl Policií České republiky ve spolupráci s fotbalovým klubem AC Sparta Praha a.s. připraven projekt zaměřený na prevenci uvedených jevů a to formou speciálně připraveného programu pro vybrané školy s cílem působení na mladších věkové kategorie fanoušků.
 
 
fandimeslusne.png
Cíle projektu „Fandíme slušně“
       
        Cílem projektu je zejména zvýšení právního vědomí mladých fanoušků a upozornění na rizika nežádoucího chování na stadionech.
 
 
Metodika
  • Organizace besed ve vybraných školách, které budou organizovány atraktivní formou, včetně diskuse s hráči, autogramiádou apod.
  • Prezentace k tématu organizace fotbalového zápasu a činnost jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému při zajišťování bezpečnosti na fotbalových zápasech.
  • Prezentace k tématu používání pyrotechniky.
  • V rámci dohod s vybranými školami poskytování motivačních prvků na podporu slušného fandění.
  • Návaznost na již funkční aktivity klubu s možností rozšíření na další fotbalové kluby.
  
 
Autor projektu:
npor. Ing. Daniel Máca - Policie České republiky
p1ozphol@mvcr.cz
 
Garant projektu:
Ing. Michaela Jůzová - AC. Sparta Praha a.s.
marketing@sparta.cz
 
 
Partněři projektu
 
        Střední škola veřejnoprávní a vyšší odborná škola prevence kriminality a krizového řízení TRIVIS, která se zabývá vzděláváním v oblasti bezpečnostně právní. V uvedené škole jsou v rámci projektu vytvářeny podmínky k zařazení tématu do výuky s cílem přípravy nových odborníku zaměřených na prevenci v oblasti diváckého násilí.
 
        Vybrané základní školy na území Prahy 6 a 7.
 

 

vytisknout  e-mailem