Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Falešný policista obral dědečka o sedmdesát tisíc

ZLÍNSKO: Dva oloupení senioři ve Zlíně během čtyřiadvaceti hodin.  

Během dvou dnů se stali obětí podvodu dva senioři ze Zlína. První oloupenou je pětaosmdesátiletá žena z Malenovic, druhým osmaosmdesátiletý muž z centra Zlína. Oba případy se staly ani ne ve čtyřiadvacetihodinovém rozmezí. Přitom pachatelé budou zřejmě podle popisu poškozených, různí. Jedno však mají společné. Neštítí se použití jakýchkoli praktik, aby z bezbranných starých lidí vymámili co nejvyšší finanční obnos.

Osmaosmdesátiletý pán právě vycházel z bytového domu v centru Zlína, když k němu přistoupil asi třicetiletý muž, prokázal se nějakým průkazem a tvrdil o sobě, že je policista. Důvěřivému stařečkovi řekl, že se v okolí pohybuje spousta lidí tmavé pleti, proto by se před nimi měl mít na pozoru. Navrhl, že spolu půjdou k němu domů, kde zkontrolují, zda se dědečkovi něco neztratilo. Starý muž nechal „policistu“, aby se podíval první. Ten využil příležitosti, rychle v chodbě rozházel věci, takže to vypadalo, že u něj skutečně byli zloději a pak už jenom požádal dědečka, aby mu ukázal nádobu, v níž skladoval svoje úspory, aby společně uložené peníze přepočítali. Podvodník jej poté ještě poslal na balkon, aby se podíval, zda venku neuvidí zloděje. Mezitím lupič-policista ukradl nádobu s penězi, vzal muži klíče od bytu a doma jej zamknul. Senior měl naštěstí ještě náhradní klíče, odemknul se a poté s hrůzou zjistil, že mu chybí nádoba s penězi. Proto ihned zavolal na linku 158, kde oznámil, co se mu stalo.

Přivolaným policistům nezbylo než prohledat místo činu a odebrat na něm veškeré použitelné stopy. Neznámého bezcitného pobertu prověřujeme pro podezření z přečinu krádeže, za který v případě odsouzení může strávit za mřížemi až pět let.

www.policie.cz/clanek/vydaval-se-za-jejiho-bratra-pripravil-ji-o-padesat-tisic.aspx

 

28. července 2014, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem