Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Falešné peníze udával do oběhu

HODONÍNSKO: AKTUALIZACE: Výrobce dopaden. 

AKTUALIZACE 30.3. 2023: Hodonínským kriminalistům se podařilo případ kompletně objasnit. Obvinění si vyslechl devětadvacetiletý muž, který falešné bankovky vyráběl. Bez vědomí ostatních členů domácnosti je vytvářel na domácí tiskárně z důvodu finanční nouze. Své počínání před kriminalisty ohodnotil jako velkou hloupost. Část falzifikátů se nedostala do oběhu zřejmě i proto, že mu je příbuzní po zjištění situace znehodnotili. I tak mu ale hrozí osmiletý pobyt za mřížemi.

30.03.2023, mjr. Pavel Šváb

Obvinění z padělání a pozměnění peněz a také z krádeže si od hodonínských kriminalistů vyslechl dvaatřicetiletý muž s trestní minulostí. V polovině ledna odcizil společně s kumpánem zboží z prodejny ve Strážnici. Tento týden si zase u obsluhy herny vyměnil bankovku v hodnotě 100 korun, kterou mu údajně nepřijal automat, následující den proměnil další stokorunu za dvě mince. Obsluha si až dodatečně všimla, že jsou bankovky falešné. Falešnou tisícovkou také zaplatil jedno pivo v obchodě a odešel dříve, než si pokladní stačila svou chybu uvědomit. Při prověřování vyšlo najevo, že se o udání falešných bankovek neúspěšně pokusil ještě v jiné provozovně. Díky kamerovému systému  a dalším indiciím se podařilo muže ztotožnit. Včera si pro něj do jedné z ubytoven na Hodonínsku přišli kriminalisté. Obviněný se vyhýbal přímému vysvětlení, jakým způsobem bankovky získal. Při zadržení měl u sebe další nepříliš vydařené padělky bankovek různých nominálních hodnot, údajně určené dětem ke hraní. Proč je udával v obchodech, nevysvětlil. V případě odsouzení mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Buďte při přebírání peněz pozorní, při podezření na falešnou bankovku kontaktujte policisty, neudávejte ji dále do oběhu.

24.02.2023, mjr. Pavel Šváb

Odkazy do noveho okna

bankovka1

bankovka1 

Detailní náhled

bankovka2

bankovka2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem