Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Falešná identita jí nepomohla

Kriminalisté dopadli pachatelku, která své živobytí založila především na krádežích osobních věcí z nákupních košíků zejména starších osob. Navíc se osm let vydávala za jiné, aby se vyhnula nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. 

Kriminalisté druhého policejního obvodu zadrželi v polovině května tohoto roku ženu, která své živobytí založila především na okrádání starších občanů při nákupech v supermarketech. Scénář byl vždy stejný, zatímco se senioři věnovali výběru zboží a nevěnovali pozornost svým osobním věcem v nákupních košících, pachatelka to měla naopak. V hledáčku jejího zájmu byly především jejich kabelky, tašky, batohy a hlavně obsah uvnitř. V roce 2014 byla za tuto trestnou činnost odsouzena, ale do výkonu trestu nenastoupila. Soud proto vydal příkaz k zatčení, to ji však od trestné činnosti neodradilo a pokračovala dál. Úmyslně se vyhýbala nástupu trestu a to dlouhých osm let. Během této doby na svobodě používala k prokázání totožnosti doklady jiných osob. Až spadla klec a odsouzená byla zadržena nedlouho po činu pražskými kriminalisty. Ti navíc odhalili i její pravou identitu, což žena nečekala a byla tak velmi překvapena.

V současné době je žena umístěna ve věznici, kde si odpykává trest ve výši 19 měsíců za skutky před rokem 2014, kvůli kterým byla téměř osm let v pátrání. Za skutky spáchané v této době ji pak hrozí dalších 24 měsíců.

Touto cestou bychom rádi apelovali především na starší spoluobčany, aby si při nákupech dávali pozor na své osobní věci, které mají položeny v nákupních košících nebo při sobě.

por. Mgr. Jan Rybanský – 14. červenec 2022

vytisknout  e-mailem