Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Exkurze pro studenty z Kopidlna

JIČÍNSKO - Přednáška o trestní odpovědnosti 

Na pátek 12. října připravil pracovník Preventivně informační skupiny Jičín dopolední program pro dvě třídy studentů Střední zahradnické školy, středního odborného učiliště a odborného učiliště z Kopidlna, kteří si přišli prohlédnout vybrané prostory budovy Územního odboru PČR Jičín.

Návštěvníci si nejdříve na učebně vyslechli přednášku o trestní odpovědnosti mládeže. Preventista přítomným například vysvětlil rozdíl mezi přestupkem a trestným činem u nejběžněji prošetřovaných protiprávních deliktů. Věnoval se také problematice krajní nouze a nutné obrany. V této části besedy zaznělo i několik dotazů.

Následovala prohlídka výstavní expozice, která je zaměřena na historii penězokazectví. Studenti se také seznámili s ochrannými prvky, které se používají na našich současných bankovkách. Pokračovali do místnosti věnované problematice drogové závislosti a celou návštěvu zakončili nahlédnutím do policejních cel.

S výše uvedenou školou spolupracují policisté dlouhodobě na nejrůznějších preventivních akcích. K tradičním patří například také pravidelné setkání strážců zákona s rodiči studentů prvních ročníků, které se koná vždy počátkem nového školního roku. Na konci září tak přišel mezi rodiče preventista společně s vedoucím Obvodního oddělení Kopidlno. Přítomné informovali o současném vývoji kriminality. V závěru se probíraly i místní záležitosti veřejného pořádku.
por. Bc. Petr Janda
16. 10. 2012

vytisknout  e-mailem