Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Exkurze a besedy pro děti

JIČÍNSKO - Preventivní aktivity jičínských policistů 

Ve druhé polovině měsíce listopadu se uskutečnilo několik setkání jičínských policistů se žáky a studenty místních škol, pro které připravili například prohlídky policejní budovy, besedy a přednášky.

Dvě třídy „čtvrťáků“ z II. Základní školy Jičín pozorně poslouchaly ve středu 21. listopadu a v pátek 30. listopadu zajímavé vyprávění zástupce vedoucího Obvodního oddělení Jičín, který dětem předvedl vybavení člena pořádkové jednotky a odpověděl na zvídavé dotazy. Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín využil prezentační film, ve kterém jsou představeny jednotlivé policejní činnosti, aby malým zvědavcům přiblížil náročnou práci strážců zákona.

Pro žáky devátých tříd z I. Základní školy Jičín preventista připravil dopolední exkurze policejní budovy, které se konaly 26. a 28. listopadu. Návštěvníci si prohlédli výstavu o penězokazectví, dozvěděli se zajímavé informace o problematice návykových látek a nahlédli do policejních cel. Během exkurze si vyslechli také přednášku o trestní odpovědnosti mládeže.

V úterý 27. listopadu přijal preventista pozvání mezi studenty, kteří jsou přes týden ubytováni v Domově mládeže v Nové Pace. Kolem devatenácté hodiny se policista sešel s mladými lidmi, kteří úvodem shlédli projekci preventivního filmu „Já chci domů“. Následně preventista ještě doplnil komentářem předestřený příběh hlavního hrdiny, který využil k vysvětlení základních otázek trestní odpovědnosti mládeže. Přednášející také v závěru odpověděl na několik dotazů studentů, kdy z jejich bezprostředních reakcí bylo patrné, že je uvedená problematika opravdu zaujala.
por. Bc. Petr Janda
30. 11. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

21. 11. II. ZŠ Jičín 

Detailní náhled

Jičínsko

21. 11. II. ZŠ Jičín 

Detailní náhled

Jičínsko

30. 11. II. ZŠ Jičín 

Detailní náhled

Jičínsko

30. 11. II. ZŠ Jičín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem