Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Evropský den proti vloupání v OC Nisa

LIBEREC - Jak si dobře zabezpečit svá obydlí a jiné další preventivní rady k zabezpečení majetku se mohli návštěvníci obchodního centra dozvědět ve středu od policistů v samotné nákupní pasáži. 

3
I v současnosti se objevují stále nové trendy v problematice vloupání do obydlí, jak v Čechách, tak v okolních sousedních státech. Dlouhodobě vyvstává potřeba informovat veřejnost o nových účinných způsobech ochrany majetku, o mechanickém a elektronickém zabezpečení a jeho vhodné kombinaci, s cílem snížit nápad majetkové trestné činnosti.

S aktivitami v oblasti ochrany majetku a prevence vloupání souvisí i nová aktivita Evropské sítě prevence kriminality, do které se zapojila i Česká republika prostřednictvím Ministerstva vnitra a Policie ČR, za spolupráce se samosprávami a obecními či městskými policiemi, a to Evropský den proti vloupání do obydlí. Ten vloni připadl na 19. června 2019 a letos bude opět dne 17. června 2020.

V rámci výše uvedených aktivit MV a P ČR nabízí nové webové stránky www.stopvloupani.cz a také mobilní aplikaci Zabezpečte se II. a též připravovanou III. etapu mobilní aplikace se zaměřením na elektronické zabezpečení majetku.

1K tomuto datu připravily policistky z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro občany Liberecka preventivní akci zaměřenou na zabezpečení majetku - rodinných domů, bytů, rekreačních objektů, garáží apod. přímo v samotné nákupní psaáži OC Nisa v Liberci. Návštěvníkům obchodního centra předávaly  důležité preventivní rady i materiály, které souvisejí se zabezpečením jejich obydlí a upozornily je zároveň na mobilní aplikaci, kde najdou také mnoho užitečných rad.

Informace se zde mohli dozvědět také zájemci o práci u Policie ČR, kdy se mohli zeptat přímo zaměstnanců personálního oddělení. 

Více informací naleznete zde.

https://www.policie.cz/clanek/evropsky-den-proti-vloupani-roku-2020.aspx

Statistika případů vloupání v Libereckém kraji:

Rok 2019 k datu 31. 5.  Rok 2020 k datu 31. 5. 
Registrované skutky Objasněno Registrované skutky Objasněno
vloupání do objektů celkem 423 164 365 149
byty 21 8 16 13
chaty, rekreační objekty 80 34 56 16
rodinné domy 43 16 24 7

18. 6. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem