Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Evropský den proti vloupání

KRAJ: Policisté se zapojili do preventivních aktivit v rámci Evropského dne proti vloupání. 

   Již čtvrtým rokem si připomínáme důležitost zabezpečení obydlí v rámci Evropského dne proti vloupání, který letos připadl na 15. června. Celou Evropou rezonují dva slogany, které v rámci preventivní kampaně vznikly: „Ujistěte se, že to bude pouze šéfkuchař, kdo vás ten večer překvapí.“ a „Ať se z vysněné dovolené nestane noční můra.“. Při této příležitosti realizují policisté Krajského řediteden_vloupání (5).JPGlství policie Jihomoravského kraje osvětovou činnost na téma zabezpečení obydlí. Vyráží na vybraná místa, kde oslovují občany a upozorňují je na možná rizika spojená s touto problematikou. Dnešním dnem zahájili policisté tuto preventivní kampaň u nákupního centra Olympie.  V akci budou pokračovat i v následujících dnech na různých místech po celém Jihomoravském kraji.

Zde připomínáme pár základních pravidel, která je třeba mít na paměti kdykoliv odcházíte nebo odjíždíte z domova.

  1. Neupozorňujte nikdy na svou nepřítomnost na sociálních sítích a nechlubte se ve svém okolí odjezdem z domova.
  2. Chraňte své cennosti a pocit osobního bezpečí. Nenechte si vloupáním pachatele narušit integritu vašeho domova a soukromí.
  3. Nastavte si kontrolu nad svým domovem se sousedy, kteří vám na něj dohlídnou, pravidelně vybírají poštovní schránku a zalévají květiny.
  4. Zabezpečení a dohled velmi pomáhají. Ale nejdůležitější jsou opatření, která vás nic nestojí. Nezapomínejte uzamknout všechny vstupy, zavírejte okna, klíče nenechávejte volně dostupné. Nevěřili byste, kolik lidí takto zlodějům i v dnešní době stále ještě svou nedbalostí napomáhá.
  5. Pokud po návratu domů zjistíte, že se k Vám někdo vloupal, nikdy nevstupujte sami dovnitř. Pachatel může být ještě na místě a Vy můžete znehodnotit případné stopy. Neprodleně proto volejte linku tísňového volání 158.

Další informace k zabezpečení svých objektů jsou pro všechny zájemce dostupné v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“, která je zdarma ke stažení, nebo na webových stránkách projektu.

por. Zdeňka Procházková, 15. června 2022

Odkazy do noveho okna

den_vloupání (7)

den_vloupání (7) 

Detailní náhled

den_vloupání (6)

den_vloupání (6) 

Detailní náhled

den_vloupání (5)

den_vloupání (5) 

Detailní náhled

den_vloupání (4)

den_vloupání (4) 

Detailní náhled

den_vloupání (3)

den_vloupání (3) 

Detailní náhled

den_vloupání (1)

den_vloupání (1) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem