Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Evropský den proti vloupání 2020

KRAJ - Poradíme vám, jak zabezpečit své domovy 

Vloupání do bytů, domků či rekreačních objektů je stálým tématem policejních evidencí po celé republice, respektive po celé Evropě. A i když situace okolo koronavirové krize pachatelům krádeží vloupáním příliš nenahrávala, neboť volný pohyb osob byl omezen, přesto policisté v Královéhradeckém kraji  řešili od počátku roku do současnosti již desítky případů. Právě proto si Policie ČR i letos připomíná Evropský den proti vloupání, který letos připadá na středu 17. června, a připojuje ke kampani, která jej bude provázet až do konce června.

Kampaň v sobě, kromě dalších aktivit,  zahrnuje rady a tipy, jak si zabezpečit majetek a nedávat zbytečnou šanci zlodějům. Novinkou letošního roku bude další rozšíření mobilní aplikace „Zabezpečte se“ dostupné v App Store i v Google Play. Stávající aplikace s nabídkou návodů i ověřených kontaktů na dodavatele různých typů kvalitního zabezpečení majetku se v roce 2020 rozšíří o informace k elektronickému zabezpečení majetku. Další cenné rady nabízíme také na webových stránkách www.stopvloupani.cz.

V Královéhradeckém kraji jsme kampaň odstartovali ve středu 17. 6. 2020 na Jičínsku, kdy se mohli návštěvníci knihovny v Nové Pace  setkat s policejním preventistou, který tam o možnostech zabezpečení svých domovů v době od 10 do 11 hodin besedoval se seniory, a od 11. hodiny pak ve stejných prostorách na toto ožehavé téma hovořil s širokou veřejností. Na jakých dalších místech se budete moci setkat a a poradit se s policejními odborníky si přečtěte  na https://www.policie.cz/clanek/evropsky-den-proti-vloupani-roku-2020.aspx.

Prevenci krádeží vloupáním se samozřejmě budeme věnovat i v nacházejících prázdninových měsících. Se zvýšeným počtem hlídek se budete moci i  v chatových oblastech a na oblíbených rekreačních místech, jako jsou Adršpašsko-teplické skály, Prachovské skály, Orlické hory či Krkonoše. Ovšem pamatujte, že při ochraně vašeho majetku byste neměli čekat na někoho z vnějšku, ale měli byste vždy začít sami  u sebe. Co všechno pro zabezpečení vašich domovů uděláte, už je jen na vás.

 por. Mgr. Eva Prachařová
17. 6. 2020

Odkazy do noveho okna

Evropský den proti vloupání

Městská knihovna Nová Paka 

Detailní náhled

Evropský den proti vloupání

Městská knihovna Nová Paka 

Detailní náhled

Evropský den proti vloupání

Městská knihovna Nová Paka 

Detailní náhled

Evropský den proti vloupání

Městská knihovna Nová Paka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem