Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Evropský den obětí trestných činů

Kolínsko – Probační a mediační služba a Policie České republiky si společně připomněli Evropský den obětí trestných činů. 

Dne 22. února si každoročně připomínáme Evropský den obětí trestných činů. Letošní rok nebyl výjimkou, a tak se za účasti probační a mediační služby rozsvítily ve 12:00 hodin „majáky“ na služebních vozidlech před všemi policejními služebnami také v našem regionu. Rozsvícené majáky symbolizují naději, světlo a přicházející pomoc. Současně přítomní policisté, pracovníci probační a mediační služby a další přihlížející občané vyjádřili podporu obětem trestných činů společnou minutou ticha. Tato gesta mají ukázat, že oběti nejsou samy a že celá společnost za nimi stojí a je připravena jim poskytnout pomoc a ochranu.

Je důležité, aby oběti věděly, že mohou případná protiprávní jednání oznámit, aniž by se obávaly následků či stigmatizace. Krajské ředitelství policie Středočeského kraje nabízí také podat oznámení prostřednictvím zařízení POL POINT. Zařízení POL POINT umožňuje provedení výslechu, aniž by oznamovatel musel vstoupit do fyzického kontaktu s policisty nebo opustit místo svého pobytu.  K tomuto mohou občané využívat bezobslužná zařízení (seznam bezobslužných zařízeních naleznete ZDE), případně využít vlastní zařízení s přístupem k internetu (personální počítač, notebook, tablet, mobilní telefon). Více informací o projektu naleznete ZDE.

prap. Mgr. Iva Nasadošová
preventista
P ČR ÚO Kolín
29. února 2024

Odkazy do noveho okna

OOP Pečky

OOP Pečky 

Detailní náhled

OOP Kolín

OOP Kolín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem