Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Evropská cena prevence kriminality (ECPA).

S úspěchy se roztrhl pytel 

Předávání ECPA.JPG Předávání ECPA.JPG
Policisté ostravského městského ředitelství uspěli v národním kole soutěže Ministerstva vnitra o Evropskou cenu prevence kriminality (ECPA).

Komise vybírala ze 13 projektů. Osm projektů nominovaly jednotlivé kraje, pět projektů nominovaly krajské policejní správy. Ostravské městské ředitelství tak uspělo jako jediné z nominavaných policejních projektů. Porotu tvořilo devět hodnotitelů.
Ostravské městské ředitelství uspělo s projektem "společně proti kriminalitě v Ostravě". Projekt je zaměřen na řešení problematiky kapesních krádeží, krádeží věci z nákupních vozíků či věcí ponechaných v zaparkovaných vozidlech. Komise vzala při hodnocení v úvahu intenzivní spolupráci policistů s obchodními řetězci i dopravním podnikem. Policisté v předem určenou dobu navštívili supermarkety, kde komunikovali s občany. Lidem jsme promítali také autentické záběry krádeží. Občané byli upozorňováni na základní zásady bezpečného chování a sami souhlasili se svou spoluzodpovědností za svůj majetek. Policista logicky nemůže stát u každého vozidla či nákupního vozíku, ve kterém lidé "zapomenou" své věci. Pro mnohé z nakupujících byly promítané záběry šokující.

Cena ECPA.JPG Cena ECPA.JPG

 
Vítězným letošním projektem se stal projekt Městské policie Zlín "Integrovaný bezpečnostní systém". Třetí v pořadí byl Magistrát hlavního města Prahy s projektem "Městský kamerový systém hlavního města Prahy".
 
Evropskou cenu prevence kriminality ECPA 2008 si převzal zástupce Policie ČR správy Severomoravského kraje, plk. Mgr. Tomáš Tuhý, náměstek pro zřízení kraje, a por. Ing. Tomáš Vlačiha, komisař městského ředitelství Policie ČR Ostrava dne 15.12.2008, v budově Ministerstv vnitra České republiky, z rukou 1. náměstka ministra vnitra, Ing. Jaroslav Salivara. Předání cen byla přítomna i Mgr. Jitka Gjuričová, ředitelka odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra.
 
Ostravské městské ředitelství tak potvrdilo svou několikaletou úspěšnost v preventivní oblasti. V loňském roce se městské ředitelství Policie ČR Ostrava umístilo na třetím místě celonárodního kola soutěže Ministerstva vnistra ECPA s projektem "Domácí násilí".
 

vytisknout  e-mailem