Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Evakuace letiště

Z důvodu podezřelého zavazadla policisté evakuovali letištní halu terminálu II. 

Dnes krátce před půl desátou dopolední došlo při odbavení čtyřiadvacetileté cizinky na letišti Václava Havla k incidentu a to z důvodu odmítnutí uhrazení nákladů spojených s nadměrným zavazadlem. V okamžiku, kdy žena byla personálem vyzvána, aby i se zavazadlem opustila prostor, odmítla a sdělila muži za přepážkou informaci, na základě které vzniklo podezření, že má žena v kufru nástražný výbušný systém. Policisté ženu na místě okamžitě omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu.

Z důvodu zajištění bezpečnosti všech osob, byl kompletně evakuován terminál II a letištní pyrotechnik provedl ohledání podezřelého zavazadla. Důkladným ohledáním pyrotechnik vyloučil, že by se v kufru nacházel nástražný výbušný systém a po přibližně půl hodině velitel zásahu rozhodl ukončit evakuaci prostor letištní haly.

Na základě prvotního výslechu však policisté zjistili, že z důvodu jazykové bariéry došlo ze strany personálu k špatnému pochopení celé situace a žena neměla v úmyslu svými slovy vyvolat paniku.

Jelikož nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu, policisté věc odložili.

kpt. Eva Kropáčová

16. dubna 2019

vytisknout  e-mailem