Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Evakuace firmy z Otrokovic nakonec nebyla nutná

ZLÍNSKO: Kriminalisté odhalili pachatele výhružného telefonátu. 

Pouze několik desítek minut trvalo kriminalistům z Otrokovic odhalení pachatele výhružného telefonátu, v němž oznámil, že ve firmě v Otrokovicích je bomba. Vzhledem k tomu, že už se recidivista stejného trestného činu před několika lety dopustil, hrozí mu v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

Dnes krátce před desátou hodinou dopoledne zavolal na linku 112 mužský hlas a oznámil, že ve velké firmě v Otrokovicích je umístěna bomba. Na místo okamžitě vyrazily všechny dostupné hlídky policistů včetně psovoda se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání výbušnin. Operační důstojník informoval vedení firmy, které okamžitě přijalo vlastní bezpečnostní opatření. V podniku v té době pracovalo více než tisíc zaměstnanců, proto bylo nutné zvážit všechna rizika a nic nepodcenit.

Policisté na místě zapáskovali bezprostřední okolí firmy, aby zamezili vstupu dalším osobám. Velitel zásahu rozhodl v první fázi o evakuaci prostor veřejnosti přístupných, aby v nich bylo možné využít psa na vyhledávání výbušnin a vyloučit jakékoli riziko. Ve spolupráci s vedením firmy začali policisté vykonávat dané bezpečnostní úkony, ale po pár minutách přišla pozitivní informace od vyšetřovatelů, kteří se po celou dobu od oznámení intenzivně snažili odhalit pachatele. Čtyřicetiletého, šestkrát trestaného muže, který měl telefonát na svědomí, zadrželi přímo v Otrokovicích.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Kriminalisté budou zjišťovat rozsah škod souvisejících s výhružným telefonátem a opatřeními, která bylo nutné provést.

15. listopadu 2018, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem