Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Slavnostní otevření nových prostor

KRAJ - Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje zahájilo provoz nového operačního střediska. 



 
Dne 15. 11. 2013 v 13:30 se slavnostně otevřelo Integrované operační středisko na Krajském ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Současně proběhla i tisková konference k ukončení 2. etapy realizace projektu pod názvem „Integrované operační středisko – Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje CZ.1.06/3.4.00/11.07556“.
Slavnostního otevření se zúčastnil policejní prezident brig. gen. Mgr. Martin Červíček, vedení KŘP Královéhradeckého kraje, ředitelé Krajských ředitelství policie, hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, starostové měst a zástupci firem, které se podílely na výstavbě.
 
Krajské ředitelství Královéhradeckého kraje je jako první v republice, kde je integrované operační středisko vybaveno moderní technologií za účelem zvýšení efektivity operačního řízení Policie ČR v rámci Integrovaného záchranného systému.
 
Důvodem vzniku projektu bylo potřeba včasné a efektivní reakce na zvyšující se hrozby či následky přírodních a technologických rizik, které lze eliminovat či řešit prostřednictvím zajištění vysoké úrovně akceschopnosti a efektivity operačního řízení Policie ČR v rámci IZS. Jedná se zejména o potřebu včasného zásahu na místě mimořádné události.
 
Projekt je zaměřen na pořízení nové technologie pro operační řízení umožňující zajistit kvalitnější informace pro vytěžení informací z tísňového hovoru, vyšší účinnost operačního řízení a nasazování sil a prostředků, zvýšení přehledu o operační situaci, zkrácení přepravních časů sil a prostředků a dále zajistit interoperabilitu na úrovni jednotlivých krajů a mezi ostatními základními složkami IZS.
 
V rámci Integrovaného operačního střediska je 11 dispečerských pracovišť, z toho 1 v místnosti krizového řízení.
 
Celkový záměr Policie ČR je pokrýt postupně celé území České republiky krajskými integrovanými operačními středisky Policie ČR, vybavenými moderní technologií za účelem zvýšení efektivity operačního řízení Policie ČR v rámci IZS.                                                             
Celkové náklady projektu byly vyčísleny na 31.637.327 Kč, z toho dotace Evropské unie činí 23.357.427 Kč,  zbytek financuje ředitelství z vlastních zdrojů.
mjr. Iva Kormošová, DiS.
15. 11. 2013, 14:00

vytisknout  e-mailem