Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

„Integrované operační středisko – Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje“

Období realizace: 22.6.2010 – 30.11.2015
Celkový rozpočet projektu:31 459 287,73
nezpůsobilé výdaje – 4 141 061,31
způsobilé výdaje – 27 318 226,42 Kč: z nichž 15% vlastní zdroje činily – 4 097 735,22
                                                                           85% zdroje EU – 23 220 491,20
Popis projektu:
Projektem bude vytvořen jednotný koncept operačních středisek základních složek integrovaného záchranného systému (IZS). Pomocí nasazení moderních informačních a komunikačních technologií bude zajištěna vyšší úroveň interoperability základních složek IZS a bude dosaženo jednotné úrovně informačních systému operačního řízení a dojde k modernizaci technologií pro příjem tísňového volání základních složek IZS. Projekt je zaměřen na pořízení nové technologie pro operační řízení v Integrovaném operačním středisku v Hradci králové s napojením na střechové řešení „Národní informační záchranný systém IZS“ umožňující zajistit kvalitnější informace pro vytěžení informací z tísňového hovoru, vyšší účinnost operačního řízení a nasazování sil a prostředků, zvýšení přehledu o operační situaci, zkrácení přepravních časů sil a prostředků a dále zajistit interoperabilitu na úrovní jednotlivých krajů a mezi ostatními složkami IZS.
Projekt má vazbu na projekty „Kontaktní a koordinační centra I. – Krajské ředitelství policie Východočeského kraje“, „Kontaktní a koordinační centra I. – Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje“, „Lokalizační a záznamová zařízení – Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje“. Projekt byl dne 30. 11. 2015 ukončen.
Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného operačního programu.
Hlavní cíl projektu:
Zvýšit efektivitu operačního řízení za účelem zajištění akceschopnosti Policie ČR jako základní složky IZS v případě hrozby či řešení mimořádné událostí a přispět tak ke zvýšení ochrany životů, zdraví a majetku občanů.

vytisknout  e-mailem