Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Erotická videa

Písek – Videa s erotickým obsahem využili k vydírání. 

Písečtí kriminalisté prošetřují dva velmi podobné případy zneužití důvěřivosti mladých mužů při navazování kontaktů s ženami na internetu.

První případ je z 19. října, kdy mladík komunikoval na stránkách omegle.com v anglickém jazyce s dívkou a jejich chatování mělo sexuální obsah. Muž vyhověl žádosti od neznámé ženy a spustil video, na kterém se nechal zachytit při autoerotických hrátkách. To bylo přesně to, na co protistrana čekala, následovala zpráva s vyděračským obsahem. Pokud nezaplatíš, zveřejním video a pošlu přátelům ze sociální sítě. Muž ze strachu ze zveřejnění opravdu poslal 15 000 korun prostřednictvím služby Paypal na domluvený účet, samozřejmě vedený v zahraničí. To nestačilo, vyděračka chtěla další peníze, které již nezaslal. Pachatelka výhrůžky uskutečnila a opravdu video kontaktům rozeslala.

Velmi podobný případ je ze dne 28. října. Mladý muž si založil účet na seznamce Tinder a kontaktovala ho žena. Komunikace probíhala opět v anglickém jazyce a šlo o erotické chatování. Muž si dle přání dívky založil další účet, a to na stránkách Hangouts. Také v tomto případě komunikace skončila uskutečněním videa při autoerotice, které použila protistrana k vydírání. Muž zaplatil 7500 korun, ve strachu, že by mohla video zveřejnit.

V obou případech jde o velmi rizikové chování na internetu. Nebuďte důvěřivý, nenechte se svést k podobným praktikám, jde jen o to, získat vaše peníze.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

3. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem