Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

„Erc“ podvodníci seniorů konečně dopadeni

Velké úsilí a nasazení jihočeské policie přineslo významný úspěch v podobě dopadení pachatelů podvodů páchaných na seniorech…  

     Dne 24. října 2008 bylo zahájeno trestní stíhání  dvou pachatelů. Čtyřiačtyřicetiletého a třiatřicetiletého muže z Olomouce obvinili jihočeští policisté z řady trestných činů. Podvodů, krádeží a neoprávněného užívání cizí věci. Pachatelé se zaměřovali na občany v důchodovém věku a pod smyšlenými legendami například potřebou peněz pro syna na opravu vozidla, doručením objednaných věcí či úhrad jiných pohledávek za osoby blízké, vylákali na dosud sedmdesáti šesti poškozených částku 1.890.000 korun. Jedná se o velice rafinované pachatele, kteří působili po celém území České republiky. Při zatýkání, s ohledem na jejich kriminální minulost, bylo využito i součinnosti zásahové jednotky a kriminalistů Správy policie Jihočeského kraje. Vlastní zatčení bylo poměrně dramatické a profesionálně provedené. Zásahové jednotky operovaly v předcházejících dnech v Jihlavě a Olomouci. Zadržení muselo být provedeno v okamžiku zjištění výskytu pachatelů a na vhodném místě. I tak jejich bleskové zadržení  vyvolalo velkou pozornost veřejnosti. Pachatelé, po předání vyšetřovatelům, přišli ihned o svobodu ve vězeňské a vazební cele.
     Policie žádá veřejnost o další svědectví v daném případě. Nejde jen o spáchané podvody či krádeže, ale i o pokusy, které jsou stejně trestné. Osoby, které byli těmito muži pod různými legendami žádáni o vydání finanční hotovosti, se mohou přihlásit na kterékoliv oddělení policie nebo linku 158.

vytisknout  e-mailem