Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Elektřinu odebírala načerno

TEPLICKO - Ženě odpojili proud, našla si nelegální cestu k jeho odběru; Šel přímo ke zdroji... 

Elektřinu odebírala načerno

     Z přečinu krádeže byla obviněna 38letá žena, která po dobu více jak dvou let neoprávněně odebírala elektřinu. Jako uživatelka bytové jednotky v Teplicích si nechala přes své známé zapojit přívod elektrického proudu, který jí byl odpojen z důvodu dluhu na neuhrazených platbách. Trvalo dlouhé měsíce, než zaměstnanci poškozené společnosti zjistili, že žena odebírá elektřinu načerno, škoda, kterou měla způsobit, byla vyčíslena na bezmála šedesát tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouletý pobyt za mřížemi.

Šel přímo ke zdroji

     Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se na Teplicku vloupal do myslivny. Z mrazáku pak odcizil zvěřinu v hodnotě deset tisíc korun, za odcizení masa hrozí zloději v případě dopadení až osmiletý trest odnětí svobody.

Vykradená auta

     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do dvou zaparkovaných aut. Z vozidel zmizela autorádia a nářadí, celková škoda byla vyčíslena na více jak dvanáct tisíc korun. Pokud se podaří ustanovit zlodějovu totožnost, bude se zodpovídat ze zločinu krádeže.

     Ze stejného trestného činu je podezřelý i pachatel, který se vloupal do zaparkovaného auta v Teplicích. Z dodávky si odnesl různé elektrické ruční nářadí v hodnotě přes čtyřicet tisíc korun, v obou případech hrozí zlodějům v případě dopadení až osmileté tresty odnětí svobody.

Vloupání do bytu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do bytu. Odcizil z něj televizor a subwoofer, celková škoda byla vyčíslena na pětadvacet tisíc korun. Za trestné činy krádeže a porušování domovní svobody hrozí pachateli v případě dopadení až osm let za mřížemi.

12. ledna 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem