Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Elektřinu odebírala na babičku

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dvakrát podvedla energetickou společnost.  

 

Třicátnici z Kunovic se začaly tenčit úspory i příjmy a neměla pořádně čím zaplatit za odběr elektrické energie. I přes nedostatek peněz ale chtěla večer svítit, dívat se na televizi, prát v pračce a vařit vodu ve varné konvici. Aby energetická společnost neodpojila přívod elektřiny, myslela si, že vymyslela dobrou fintu, která jí zajistí energii bez placení. Na začátku to tak vypadalo, ale teď už je jasné, že to nebyl dobrý nápad, protože se žena rozhodla pro podvod.

Jménem své příbuzné, od níž měla všechny osobní informace, vyplnila formulář o změně zákazníka. Energetická společnost jí poté poslala smlouvu, kterou podepsala jménem oné příbuzné, která o uzavření smlouvy neměla ani tušení. Od podzimu 2008 do léta 2009 tak doma v Kunovicích třicátnice svítila a prala. Za elektřinu ovšem neplatila. Na podzim roku 2009 znovu zažádala o změnu zákazníka a to jménem svojí babičky. A zase svítila, prala a vařila, ale neplatila. Tak to vydrželo do léta 2010. Pak už vše prasklo. Obě příbuzné, které vůbec nevěděly o tom, že na jejich jméno se odebírá elektřina v Kunovicích, se ohradily proti tomu, že mají platit spotřebovanou energii, kterou neodebraly.

Energetická společnost oznámila podezření ze spáchání podvodu a kriminalisté začali zjišťovat okolnosti. Soudní znalec jasně určil, že podpis na smlouvách je falšovaný. Celková suma za nezaplacenou odebranou elektřinu dosahuje pětadevadesáti tisíc korun. Uherskohradišťští kriminalisté v těchto dnech obvinili pětatřicetiletou ženu z Kunovic ze spáchání trestného činu podvodu, za což jí ze zákona hrozí až pět let vězení.


 

28. srpen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem