Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Elektornické podatelny

Žadatel požadoval informace o elektronické podatelně Policie ČR, proč jich není zřízeno více a dále o zřizování emailových adres policejních oddělení. 

ODPOVĚĎ:
 
Policie České republiky má zřízenu elektronickou podatelnu v souladu s příslušným zákonem a dalšími prováděcími předpisy, které tuto problematiku upravují. Stejně tak je oficiální adresa naší elektronické podatelny posta.policie@mvcr.cz veřejně dostupná v povinně zveřejňovaných informacích na našich internetových stránkách www.policie.cz.
 
Policie České republiky má poměrně rozsáhlou organizační strukturu. Máme 14 krajských policejních ředitelství, která jsou dále organizačně členěna na územní odbory a jednotlivá oddělení. Dále pak útvary s celorepublikovou působností a útvary Policejního prezidia ČR. Není v našich ekonomických, ani personálních možnostech, aby byly elektronické podatelny na nižších organizačních článcích zřízeny. Vzhledem k tomu, že písemnosti přijaté centrální elektronickou podatelnou jsou vnitřní sítí Policie ČR obratem distribuovány příslušnému policejnímu útvaru, nemáme do budoucna v plánu, i s ohledem na výše uvedené skutečnosti, další elektronické podatelny zřizovat. Z našeho pohledu k tomu není žádný důvod. Práva občanů tím nejsou nijak dotčena – na elektronickou podatelnu se může obrátit kdokoliv a odkudkoliv, bez omezení.
 
Stejně jako telefonicky či při osobním jednání, komunikují policisté a občanští zaměstnanci Policie ČR i elektronickou cestou. Pro tento účel mají konkrétní funkcionáři či konkrétní útvary zřízeny emailové adresy. Pomocí nich vyřizují odpovědi na běžné dotazy, vyměňují si informace s dalšími spolupracujícími subjekty apod. Takovou adresou je i Vámi uvedený email OOP Semily. Pro běžnou komunikaci můžete tento email kdykoliv využít. Pro komunikaci, která je upravena legislativními normami (např. zákonem č. 106/1999 Sb.) musíte ale postupovat v souladu s podmínkami, které tento zákon určuje. I tom se ale z našich stránek dozvíte, a to včetně podrobného vysvětlení kam a co podat.


12. 4. 2012

vytisknout  e-mailem