Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dýkou bodl muže do boku

MOST - Ten seděl u herního automatu a nic netušil; Ženy kradly za tisíce korun v obchodech. 

Mostecká policie zahájila trestní stíhání 33letého muže z Litvínovska a obvinila ho ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z přečinu výtržnictví. Podle policie měl obviněný muž o 1. vánoční svátek po 22. hodině v obci Horní Jiřetín v jedné tamní restauraci napadnout fyzicky jednoho z přítomných hostů. Ten seděl u herního automatu, když ho měl obviněný bez varování bodnout nožem do boku. Napadený utrpěl zranění, se kterým byl převezen rychlou záchrannou službou do zdravotnického zařízení. Na místo byla přivolána policie, která podezřelého muže zadržela. U něj policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Stíhaný muž je vyšetřován na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí za toto jednání trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

Lup za 6 tisíc neplatila, jen drobnost
Na nákup za pět prstů vyrazila do jednoho mosteckého supermarketu 28letá žena z obce na Litvínovsku. Z regálů si vzala drogistické zboží, bižutérii, zboží z papírnictví a spodní prádlo. S tím pak zamířila do zkušební kabinky a věci si ukryla do kabelky a oděvů. Poté šla k pokladně, kde platila drobnými za maličkost. Její počínání však neuniklo pozornosti tamních detektivů a ti ženu zadrželi. Lup v hodnotě 6 tisíc korun byl u ní zajištěn. Policisté následně mladé ženě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Do domácnosti si ukradla zboží za šest tisíc korun
Pro věci do domácnosti si přišla 28letá žena do jednoho mosteckého supermarketu. Hodily se jí prachovky, čističe, baterie a další věci. Ty ještě v prodejně z košíku postupně mizely v její tašce. Nakupující poté prodejnu opustila, aniž by za vybrané zboží zaplatila. Daleko však nedošla. Ještě v prodejně ji zadrželi pracovníci ostrahy a ti ji předali policii. Lup za šest tisíc korun jí byl odebrán, od policie Mostečanka obdržela záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. 

Na lavičce přišla o mobil
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z provinění krádeže mladíka, kterému nebylo 18 let. Mladistvý měl dle výsledků šetření policie v Mostě na sídlišti Zahradní odcizit  odpoledne mobilní telefon. Mobil vzal z lavičky, kde seděla poškozená a měla ho volně položený bezprostředně vedle sebe. Kradl tak, že to poškozená ani nezpozorovala. Telefon nebyl zajištěn, ten mladistvý údajně prodal neznámé osobě. Poškozená vyčíslila škodu na částku 2 500 korun.

nprap. Ludmila Světláková

Most 28. 12. 2017

vytisknout  e-mailem