Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvoudenní pátrání se šťastným koncem!

JIČÍNSKO - Senior byl nalezen 55 kilometrů od domova 

Od soboty 13. října 2012 pátrali naši policisté po 76letém muži z Hořic, který odešel v dopoledních hodinách z domova na pravidelnou procházku a nevrátil se domů. Jeho zmizení nahlásila policistům po poledni nešťastná manželka. 
Obavy o seniora byly podpořeny skutečností, že muž má špatnou orientaci. Do akce byl  proto nasazen vrtulník s termovizí a rozběhlo se rozsáhlé pátrání. Pátrací týmy, složené z policistů, hasičů a dobrovolníků, začaly muže hledat. Prováděly se prověrky v místě bydliště a blízkém okolí, pátrání se následně rozšířilo i mimo teritorium Hořic do širšího okolí v okruhu několika desítek kilometrů. Do akce se zapojili také policisté se psy, o spolupráci byla současně požádána také veřejnost prostřednictvím médií. Policisté žádali občany o pomoc i prostřednictvím letáků s fotkou a popisem hledaného muže.
Šťastná zpráva přišla druhý den v podvečer ze středních Čech. Občané obce Plazy, část Valy, na Mladoboleslavsku si všimli neznámého seniora a přivolali místní policisty. Ti z policejní databáze zjistili, že se jedná o hledaného muže z Hořic. Naši policisté proto ihned vyjeli seniora vyzvednout. Jak se dostal z domova až do cca 55 km vzdálené obce v jiném kraji není jisté. Důležité ovšem je, že byl podle všeho nalezen v pořádku.

Velký dík patří policistům, dobrovolníkům a všem ostatním, kteří muže pomáhali nalézt. Je to totiž "příběh se šťastným koncem", jak napsala některá média!


více na: KRIMI zprávy 20. 10. 2012 (archiv TV PRIMA)
por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 15. října 2012 v 8:45/Aktualizováno: 23. října 2012

vytisknout  e-mailem