Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojnásobná vražda v Chomutově

Před pěti měsíci opustil vězení, včera zavraždil Vietnamce a policistu  

 
             Ve středu 3. září kolem 19. hodiny zavraždil 39letý muž z Teplicka v Chomutově 20letého Vietnamce, který pracoval jako obsluha v herně Las Vegas ve Školní ulici. V herně sebral několik tisíc korun a potom tam založil požár, zřejmě aby zahladil stopy.
            Jeden z nájemníků, který ucítil v domě kouř, se šel podívat, co se děje. Na chodbě domu uviděl neznámého muže, který ho vzápětí začal ohrožovat pistolí. Když se dal pachatel na útěk, přivolal muž policejní hlídku. Prchající pachatel na policisty střílel a jednoho z nich zasáhl do horní poloviny hrudníku.
            Vzápětí byl prchající ozbrojený a nebezpečný pachatel zadržen. Policisté při tom museli použít služební zbraň. Postřelený pachatel byl převezen do nemocnice a ještě v noci operován. Všechny rány směřovaly do dolní poloviny těla. Za dvojnásobnou vraždu hrozí pachateli trest odnětí svobody v trvání 12 - 15 let nebo výjimečný trest.
           
             Těžce zraněný 28letý policista byl převezen do nemocnice, kde krátce na to zranění podlehl. Zavražděný policista sloužil na oddělení hlídkové služby v Chomutově. U Policie ČR pracoval 8 let. Byl svobodný, bezdětný.
           
            Pachatel, 39letý muž z Teplicka, byl za násilnou trestnou činnost už jednou odsouzen, když v Duchcově na Teplicku zavraždil v roce 1998 muže. Byl odsouzen ke třináctiletému vězení. Před pěti měsíci byl propuštěn na svobodu...
 
Finanční sbírka
 
V souvislosti s tragickou smrtí  našeho kolegy z Chomutova, který byl 3. září 2008 zastřelen při pokusu o zadržení nebezpečného pachatele, pořádáme finanční sbírku ve prospěch  jeho nejbližších.  Všichni, kdo si uvědomují, jaká rána zůstane po jeho smrti v životě družky, rodičů a dalších pozůstalých, se k nám mohou připojit a pomoci jeho nejbliším překonat toto nejtěžší období. Událost je o to tragičtější, že  náš zesnulý kolega po sobě zanechal družku a dosud nenarozené dítě.
 
Přispět můžete
převodem na účet základního útvaru Nezávislého odborového svazu při krajské policejní správě v Ústí nad Labem
 
číslo účtu: 5302120000   kód banky: 4000 (Bawag bank)
 
variabilní symbol: 271426

vytisknout  e-mailem