Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dvojici se utéct nepodařilo

KRAJ-DÁLNICE: Do hodiny je dálniční policisté vypátrali. 

Ve čtvrtek 7. ledna po jedné hodině odpoledne chtěli zastavit dálniční policisté na 103 kilometru dálnice D1 ve směru na Brno vozidlo Škoda Fabia, vzhledem k podezření ze spáchání přestupku jeho řidičem. Hlídka automobil předjela, na policejním vozidle rozsvítila nápis STOP a začala ho odklánět na dálniční sjezd.

Na to řidič reagoval prudkým zastavením. Řidič a spolujezdkyně z vozidla rychle vystoupili a utíkali přes celou šířku dálnice do přilehlého lesa. Dálniční policisté okamžitě reagovali a přijeli k vozidlu. Oba ztratili z dohledu a museli na místě, kde stojící vozidlo tvořilo překážku, zajistit bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu na dálnici. Kontrolou vozidla policisté zjistili, že jsou na něm umístěné odcizené registrační značky. Navíc měl automobil odstraněn štítek s VIN kodem, mohlo se tedy jednat o ukradené vozidlo. Uvnitř automobilu byly další registrační značky. Dálniční policisté o tomto okamžitě informovali další hlídky a po osádce vozidla začali pátrat.

Ke spolupráci byly vyžádány i útvary územních odborů kraje Vysočiny, včetně policejního psovoda. Za necelou hodinu spatřila hlídka dálniční policie oba podezřelé u obce Kosovy. Na výzvu policistů k zastavení reagovala pouze žena. Tu policisté na místě zadrželi. Muž doběhl k budově zemědělské usedlosti, kde se ukryl. Do objektu byl vyslán policejní kynolog se psem, který muže v budově nalezl. Muže i ženu policisté převezli na Dálniční oddělení Velký Beranov.

Zemědělskou usedlost a její okolí policisté důkladně prohledali a nalezli nástroje a zařízení sloužící k odcizení vozidel, které zajistili. Další kontrolou policisté zjistili, že zadržený jednatřicetiletý muž má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. Vozidlo policisté zajistili. Po provedení procesních úkonů byli muž i šestadvacetiletá žena propuštěni.

K těmto osobám i zajištěným věcem bude probíhat další šetření. Zejména zda nedošlo ke spáchání další trestné činnost.

vytisknout  e-mailem