Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojice vzala cizí výherní lístek

MOST - Muž a žena čelí obvinění ze zatajení věci; Využil otevřených dveří dílny a vzal vrtačku; Ze sklepů zmizely rybářské pruty. 

O svoji výhru nepřišel jeden hráč v jedné mostecké herně. Když u herního automatu zjistil, že vyhrál několik tisíc korun, zamířil k pultu k obsluze herny. Následně ale zjistil, že výherní lístek v automatu chybí. Policisté obvodního oddělení v Mostě zjistili, že výherního lístku se měla zmocnit dvojice, která v herně též hrála na automatech. Ta měla lístek ve výherním automatu nalézt a ponechat si ho, tím nesplnila zákonnou povinnost, když potvrzení o výhře neodevzdala obsluze. Policisté na základě šetření sdělili podezření z přečinu zatajení věci 40leté ženě a 34letému muži, oba z Teplicka. Výherce nakonec svoji výhru získal.

Nového majitele vrtačky policisté odhalili
Policisté obvodního oddělení Most Zahradní odhalili totožnost neznámého pachatele, který odcizil nářadí. Ke krádeži došlo v jednom panelovém domě v centru města Mostu. Tam 34letý muž z Mostu využil situace otevřených dveří u dílny a z ní měl odcizit volně položenou aku vrtačku v hodnotě 2 500 korun. Poté dům kvapně opustil. Policisté díky místní a osobní znalosti zjistili, kdo má krádež na svědomí a Mostečanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž nekradl poprvé, už v minulosti byl za krádež odsouzen. Lup nebyl zajištěn. Za tuto krádež mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

Zloději se zřejmě chystají na ryby
Policisté v Mostě a v Litvínově řeší případy krádeží vloupáním, kdy lapkové ukradli rybářské náčiní. V Mostě se neznámý poberta vloupal do sklepních prostor a tam z jedné kóje, kterou prohledal, odcizil brašnu s rybářskou výbavou. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 10 000 korun. Jiný zloděj se násilím vloupal do sklepní kóje v panelovém domě v Litvínově. Z ní odnesl batoh a v něm rybářské pruty v celkové hodnotě 16 000 korun.

Most 19. prosince 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem