Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dvojice recidivistů se vloupala do bytu

LIBEREC – Rychlý zákrok policejní hlídky nedal pachatelům šanci. 

V pátek 24. listopadu, krátce před šestou hodinou ráno, se dva muži společně rozhodli zajít se „ohřát“ do jednoho z panelových bytů v Liberci. To, že neměli od bytu klíče a byt ani jednomu z nich neříkal pane, je neodradilo od toho, aby se do něho bez souhlasu majitele vloupali.
Ztichlou ulici v brzkých ranních hodinách osvětlovala jen nedaleká lampa pouličního osvětlení. Hlubokého šera okamžitě využil 36letý recidivista z Prahy k tomu, aby se ladně přehoupl pře zábradlí na balkon bytu v přízemí. Mladší z dvojice mezitím čekal ve stínu pod balkonem. Jakmile dostal pokyn, že je vzduch čistý, vylezl na balkon také on sám.

Oba „lapkové“ však nepředpokládali, že i přes brzkou ranní dobu může být na ulicích panelového sídliště ještě někdo další. Akrobatický výkon obou mužů však neunikl pozornosti všímavých občanů. Za zábradlím skrývajícím se lapkům, kteří se snažili otevřít posuvné dveře do bytu, zbývalo již jen několik málo minut na svobodě. O jejich počínání se záhy dozvěděli policisté.
36letý recidivista i se svým o 13let mladším „kumpánem“ si ještě před vstupem do bytu dali toho dne poslední cigaretku. Podařilo se jim otevřít vstupní dveře a vstoupili dovnitř.

Policejní hlídka po příjezdu na místo okamžitě zajistila okolí, aby pachatelé neměli možnost opustit byt některým z oken nebo vstupními dveřmi a mezitím další policisté vstoupili do objektu. Oba nezvaní hosté se nezmohli na jakýkoli odpor. V policejních poutech pak byli eskortováni na služebnu, odkud putovali do policejní cely.

Ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili policisté oběma mužům podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za což jim v případě odsouzení hrozí tresty od šesti měsíců až na tři léta.

Návrh na vzetí do vazby soudce akceptoval a již následujícího dne oba muži skončili ve vazební věznici.


27. 11. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem