Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojice okradla spícího v autě

MOST - Policisté dvojici odhalili a obvinili; Lupič šel do vazby; Kradl v obchodech, zadržel ho policista ve svém volnu. 

Muž ve věku 27 let a 28letá žena z Mostu čelí obvinění z přečinu krádeže. Toho se měli dopustit jedné noci na sídlišti Zahradní v Mostě, kde stálo na parkovišti zaparkované nákladní vozidlo. V něm spal poškozený, který měl vedle sebe položený mobilní telefon, a na sedadle byla viditelně odložená příruční taška. Ta zřejmě přilákala dvojici k vozidlu, která zkoušela otevřít dveře  u auta. Hluk však probudil spícího muže, kterému dvojice vykládala pohádky o tom, že tam byli policisté a kontrolovali, zda je muž v pořádku. Během řeči se povedená dvojka snažila odcizit příruční tašku, muž si však jejich úmyslu všiml a včas zareagoval. Poté dvojice z místa odešla a muž zjistil, že mu neznámí během podivné komunikace odcizili jeho mobilní telefon. Obviněný muž se měl dopustit i krádeže v obchodním domě, když měl za použití násilí vniknout do skleněných vitrín a z nich měl odcizit různé tabákové výrobky v hodnotě 10 tisíc korun. Celkem byla způsobena škoda ve výši 23 tisíc korun. Obvinění jsou stíháni na svobodě.

Lupič skončil ve vazbě, s komplicem oloupil muže v parku
Dva muži ve věku 34 a 29 let, oba z Mostu čelí obvinění ze  zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví. Toho se měla dvojice dopustit koncem září v pozdně nočních hodinách v parčíku u ulice Rudolická, ve kterém měla napadnout postaršího muže. Na toho křičeli, vyhrožovali mu a poté ho měli napadnout údery pěstí, přičemž mladší měl v ruce držet nůž a druhý pivní láhev, kterou napřahoval na hlavu poškozeného.  Poškozený při napadání utržil i kopance a další rány. Starší z dvojice poškozenému vyrazil z ruky mobilní telefon, který upadl na zem a kterého se následně dvojice zmocnila. Muž přišel též o finanční hotovost ve výši 500 korun.  Podle lékařské zprávy napadený utrpěl různé tržné rány a zlomeninu. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání staršího muže a soud nakonec muže do vazební věznice poslal. Dvojice poškozeného znala a motiv napadení je stále předmětem vyšetřování.

Policista ve svém volnu zadržel podezřelého na útěku, ten kradl ve čtyřech obchodech
Na nákup za pět prstů přišel včera v podvečerní době 29letý muž z Litvínova. Ten v litvínovském supermarketu měl odcizit celkem 20 kusů různé bižutérie a hodily se mu i dva páry ponožek. Lup ukryl do kapes a prošel pokladnou bez zaplacení. Při odchodu ho zastavil pracovník ostrahy a muž se dal na útěk pronásledován ostrahou, která ho vyzývala k zastavení. Volání zaslechl policista v civilu, který se nacházel na parkovišti a podezřelého vzápětí zadržel. Lup v hodnotě 2 900 korun byl zajištěn. Ten den muž nekradl poprvé. Dopoledne byl v jiném supermarketu v Mostě a i tam měl odcizit náramky, punčocháče, marcipán a další věci za 900 korun. I tam byl zadržen na místě. Den před tím v dalším marketu v Litvínově měl odcizit zubní pasty, pleťové krémy, řasenky v celkové hodnotě 1 300 korun. Ostraha ho zadržela i v této prodejně. V mosteckém obchodním domě měl v jedné prodejně ukrást dárkovou placatku a při odchodu skončil v rukou bdělé ostrahy. Kradl už v minulosti a byl za to potrestán. Ve všech případech mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 6. prosince 2019  

vytisknout  e-mailem