Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dvojice na ulici okradla seniorku

CHEBSKO – Jeden byl opilý, druhý zfetovaný. 

V ulicích Chebu měla v dopoledních hodinách v pondělí 3. srpna 2020 dvojice mužů ve věku 28 a 50 let oslovit šedesátiletou ženu. Tu měla dvojice nejdříve požádat o cigaretu a následně jí nabídnout pomoc. To žena odmítla a starší z dvojice se k ní měl přiblížit z krku jí strhnout řetízky a z místa následně utéct. Mladší muž měl s ženou ještě chvíli diskutovat a následně také utéct. Muži měli poté odcizené řetízky prodat a finanční prostředky použít pro svou potřebu.
 
Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit seniorce škodu 12 tisíc korun.
 
Po necelých dvaceti minutách policisté z obvodního oddělení Cheb – město oba muže zadrželi o několik ulic dále. Starší z dvojice mužů se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,72 promile. U mladšího muže vyšla orientační dechová zkouška negativně, ovšem orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek vyšel pozitivně na látku Amphetamin.
 
Dvojici byla ve středu 5. srpna 2020 pravomocně odsouzena a soudce Okresního soudu v Chebu mužům uložil podmíněný trest odnětí svobody.

nprap. Jakub Kopřiva
6. 8. 2020

vytisknout  e-mailem