Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojice muže oloupila na ulici

MOSTECKO - Jeden z obviněných je přitom poškozeného kamarád; Lapka, který ukradl 22 triček, byl odhalen. 

Dva muži ve věku 27 a 24 let, oba z Mostu, čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže a mladší navíc i z přečinu výtržnictví. Ti měli v Mostě po dohodě okrást muže z Mostu, se kterým se potkali v ulici Josefa Skupy, a kterého starší z dvojice obviněných znal. Dvojice měla poškozeného za použití násilí okrást.

K loupeži došlo v odpoledních hodinách. Starší z obviněných navedl mladšího, aby Mostečana napadl a odcizil mu telefon. Přistoupili k poškozenému, a mladší ho měl udeřit pěstí do obličeje a srazil jej na zem. Následně mu prohledal kapsy, ze kterých měl odcizit peněženku s doklady a finanční hotovostí a mobilní telefon. Druhý zatím hlídal na místě činu. Po odcizení věcí se oba dali na útěk, poškozený se snažil mladšího zadržet a strhl ho na zem. Druhý mu pomohl na nohy a poškozeného odstrčil. Poté oba utíkali směrem ulicí A. Dvořáka k ulici Budovatelů. Poškozený při napadení utrpěl drobná poranění, lékařské ošetření nevyhledal. Odcizením věcí mu byla způsobena hmotná škoda ve výši 3 000 korun. Napadený požádal náhodnou osobu o přivolání policie. Policisté hlídkové služby následně začali pátrat po podezřelých osobách v okolí a měli k dispozici popis. Oba podezřelé zakrátko vypátrali, každý byl na jiném místě, a zadrželi je. Mobilní telefon stihl 24letý obviněný prodat jinému, policisté telefon u této osoby zajistili. Peněženka zajištěna nebyla. Oba muži jsou stíháni na svobodě a hrozí jim až desetiletý trest odnětí svobody.   

Policie již ví, kdo ukradl 22 triček
Policisté obvodního oddělení v Mostě šetřili případ krádeže v obchodě, kdy neznámý pachatel odcizil oděvy v hodnotě 5 638 korun. Provedeným šetřením policisté zjistili, kdo má krádež na svědomí a totožnost muže odhalili. Vyšetřovatel ho obvinil z přečinu krádeže. Nekradl poprvé, předloni se vrátil z vězení a nyní je v podmínce.
Muž měl v obchodním centru v Mostě v jednom obchodě s oděvy odcizit celkem 22 pánských triček. Ty si ještě uvnitř prodejny uložil do tašky a poté odešel ven, aniž by za zboží zaplatil. Do obchodu šel již s úmyslem něco odcizit a lup hodlal zpeněžit. To se mu prý nepodařilo, neboť neznámý muž, kterému údajně trička nabídl k prodeji, ho napálil. Za krádež 37letému obviněnému z obce na Lounsku hrozí až tříletý trest odnětí svobody a to s ohledem na kriminální minulost. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 3. března 2020

vytisknout  e-mailem