Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvojice, která ukradla motorku s příslušenstvím, byla dopadnuta

KOLÍNSKO – Policisté veškeré odcizené věci našli v odstavené dodávce, včetně dvou mužů. 

Dvojice pachatelů se jednoho dne rozhodla pro vloupání do garáže, z níž se jim podařilo odcizit motorku s příslušenstvím a další věci, které našli.

Dva muži společně po předchozí domluvě se vloupali v brzkých ranních hodinách do garáže v Klučově, odkud ukradli kromě motocyklu s upevněnými bočními nosiči boxů včetně dalšího příslušenství také moped (babetta), plachtu na motocykl, prodlužovací kabely, pánské jízdní kolo a rybářské křeslo. Majiteli vznikla škoda přesahující 320 tisíc korun českých.

Poškozený následně po jejich činu kontaktoval policii na lince 158. Operační důstojník neprodleně vyslal hlídku z obvodního oddělení Český Brod na místo. Od oznamovatele policisté zjistili veškeré skutečnosti týkající se odcizených věci a následně na to se vydali pátrat po pachatelích.

Při pátrání hlídka na základě informací od poškozeného spatřila odstavenou dodávku mezi obcemi Bulánka a Dobré Pole, u které stály dvě osoby. Policisté si nechali vozidlo otevřít, přičemž uvnitř byly veškeré odcizené věci, které nahlásil muž hlídce. Dvě osoby na místě ztotožnili jako muže ve věku 34 a 24 let. Ty následně zadrželi a odcizené věci byly vráceny majiteli.

Po veškerých služebních úkonech vyšetřovatelka služby kriminální policie zahájila proti dvěma mužům trestní stíhání a obvinila je z trestného činu krádeže spáchaného ve spolupachatelství. Starší z dvojice, který je recidivistou v majetkové trestné činnosti, byl kromě krádeže obviněn navíc z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť řídil vozidlo s platným zákazem řízení.

V případě pravomocného odsouzení jim hrozí trest odnětím svobody v délce až pěti let.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
22. září 2023

vytisknout  e-mailem