Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dvojice kradla většinou společně

DĚČÍNSKO - Obviněným hrozí až tři roky za mřīžemi; Vjel do zákazu, v dechu měl přes dvě promile... 

Dvojice kradla většinou společně

     Hned z několika trestných činů je podezřelý 37letý muž a o tři roky mladší žena, kteří se v uplynulých měsících dopustili v Děčíně několika protiprávních skutků. V polovině prosince vnikli do bytu, odkud odcizili televizor, fotoaparát, žehličku a SIM kartu, ze které pak provedli neoprávněnou platbu. Začátkem ledna během návštěvy odcizili známým dva mobilní telefony, bezdrátový reproduktor a další věci za více jak tři tisíce korun.

     O několik dnů později umožnila žena svému komplici přístup do domu s pečovatelskou službou, od kterého má klíče, kde několikrát přespal a při té příležitosti se vloupal do dvou sklepních kójí, ze kterých ukradl uskladněné potraviny a nápoje. V polovině ledna společně vnikli do panelového domu a pokusili se vloupat do jednoho bytu. Nepodařilo se jim překonat vstupní dveře, a tak z místa činu odešli. Později se vrátili a muž se pokusil do bytu vniknout přes balkonové dveře, které poškodil, ale dovnitř se mu opět dostat nepodařilo.

     Muž je dále podezřelý, že se v domě s pečovatelskou službou, kde již několik dnů předtím vykradl sklepy, vloupal do další kóje, ze které vzal knihy, soubor vojenských map a nefunkční starou vrtačku.

     Jsou také podezřelí, že žena odcizila z bytu známého šperky, které pak muž s vědomím, že je zlato odcizené, prodal v zastavárně, žena navíc bez souhlasu majitele užívala jeho automobil. Žena byla obviněna z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci, v minulosti sedmkrát odsouzený muž se bude zodpovídat z krádeže, porušování domovní svobody  a přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti, oběma hrozí až tříleté vězení.

Vjel do zákazu, v dechu měl přes dvě promile

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 50letý muž, kterého minulý týden zastavila policejní hlídka, když v Děčíně nerespektoval dopravní značku zákaz vjezdu. Řidič vykazoval známky ovlivnění alkoholem, což potvrdila i dechová zkouška, policisté mu naměřili přes 2,2, promile alkoholu v dechu. Muž na místě přišel o řidičský průkaz, pokud případ skončí u soudu a bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až roční trest odnětí svobody.

Ignoroval uložený trest

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 36letý muž, který si sedl za volant osobního auta, i když má rumburským městským úřadem uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel až do května příštího roku. Policejní hlídka ho v úterý ráno zastavila ve Velkém Šenově, pokud případ skončí u soudu, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Vykradená dílna

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru Rybniště vloupal do dílny. Podle poškozeného si odnesl různé elektrické a aku nářadí, celková škoda byla vyčíslena na více jak 13 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, zloději hrozí v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.

19. května 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem