Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dvojice kradla jízdní kola před knihovnou

BRNO: Kriminalisté při objasnění případů vycházeli z místní znalosti i kamerového záznamu.  

Krádeže jízdních kol jsou v období teplých měsíců poměrně časté. Bohužel policisté nezřídka řeší i odcizení bicyklů, které jsou zabezpečeny lanovým zámkem. Zloději si poradí a nezdráhají se krást i za bílého dne před zraky kolemjdoucích.

 

Dva takové případy vyřešili v těchto dnech kriminalisté z oddělení v Žabovřeskách. Koncem května během dvou dnů došlo ke krádežím jízdních kol před budovou knihovny v ulici Kounicově. Podezřelými jsou sedmatřicetiletý muž a čtyřiadvacetiletá žena. Dvojice se pohybovala v místě a vytipovala si jedno z odstavených kol. Žena sledovala okolí, zatímco muž se věnoval překonávání zámku. Poté jednoduše nasedl na kolo a oba z místa zmizeli.

Jednání podezřelých zachytila průmyslová kamera. Z videozáznamu je patrné, že si počínali vcelku klidně a nenápadně, přestože kolem procházelo poměrně hodně lidí, nevzbudila dvojice ničí pozornost. Zlodějům se podařilo odcizit dvě jízdní kola v celkové hodnotě bezmála 17 000 korun.

Policisté si vyžádali videozáznam, který vyhodnotili a na základě získaných informací a místní znalosti vytipovali možné pachatele. Muže i ženu s obdobnou trestní minulostí policisté zadrželi a minulý týden jim oběma sdělili podezření pro přečin krádež, za který jim může hrozit až tříletý pobyt za mřížemi.

V Brně policisté od začátku letošního roku do konce června evidují celkem 256 krádeží jízdních kol, přičemž za celý loňský rok bylo 484 případů.

 

Zvukový záznam: kola1507.mp3

por. Andrea Straková, 15. července 2013

 

vytisknout  e-mailem