Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dveře nestačí jen zabouchnout

VSETÍNSKO: Zloději chodili po domě, když majitelé spali.  

Včera během dne někdo vykradl rodinný domek ve Valašské Bystřici. Před několika dny se zase zloděj vloupal do dvou rodinných domů na Kelečsku v noci, když majitelé spali. Pachatelé měli ulehčenou práci, protože obyvatelé domů vstupní dveře opatřené zvenku koulí pouze zabouchli, ale už neuzamkli.
 
Při včerejším vloupání měl jedenačtyřicetiletý majitel dveře do domku řádně uzamknuté. To však zloděje od vloupání neodradilo. Zámek na vstupních dveřích vypáčil, vnikl do objektu a ze zásuvky psacího stolu odcizil několik stovek korun a dále digitální videokameru, čímž způsobil škodu za 12 000 korun. V minulém týdnu evidujeme dvě vloupání do rodinných příbytků v obcích Kladeruby a Komárovice. V obou případech pachatelé konali v noci, když obyvatelé domků spali klidným spánkem. Dveře rodinných domů, opatřené zvenku koulí, nebyly uzamknuté, majitelé je pouze zavřeli. Zloději jednali velmi tiše, protože nikoho nevzbudili. Obyvatelé zjistili vloupání v obou případech až ráno, když vstávali do práce. Z domků zmizely kabelky, peníze, platební karty, doklady od vozidel, mobilní telefony, zkrátka vše, co mívají lidé v kabelkách, příručních taštičkách nebo pánských aktovkách. V Kladrubech přibral neznámý lapka i notebook. Drzý zloděj nekradl pouze na chodbě za vstupními dveřmi, jak tomu většinou bývá, když jsou majitelé doma, ale neváhal zajít do kuchyně, jídelny a obývacího pokoje. Majitelkám obou domků pachatel dokonce vybral z platebních karet peníze, a to 25 a 14 tisíc korun. Případy šetříme jako krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Od začátku července evidujeme v okrese Vsetín již 5 vloupání do domů (Komárovice, Kladeruby, Rožnov p. R., Lhotka nad Bečvou a Valašská Bystřice). Vlastníkům domů doporučujeme, aby si obydlí řádně uzamykali, v případě odchodu zavírali okna a balkonové dveře a zvážili vhodné zabezpečení. Na zajištění a zabezpečení domů a bytů by neměli majitelé zapomínat hlavně při odjezdu na dovolenou.

 

14. července 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem