Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dveře do bytu vyrazil

LOUNSKO - V obýváku vzal klíče a odešel; Užití drog potvrdil rozbor odebrané krve. 

Kvůli klíčům od společného vozidla se do problémů dostal 31letý muž z Postoloprt. Ten už od února tohoto roku nežije se svou o dva roky starší bývalou družkou. V tomto týdnu si přišel do místa jejího bydliště pro klíče od jejich společného auta. Žena mu však klíče dát nechtěla a odmítla otevřít dveře.

Dotyčný muž si tedy podle všeho poradil po svém. Vstupní dveře do bytu měl vyrazit, projít do obývacího pokoje a vysypat tam ženinu kabelku. Z ní vypadly klíče od auta, které si měl vzít a odejít.

Neoprávněné vniknutí do obydlí jiného je však trestným činem. Policisté tedy muži sdělili podezření z trestného činu porušování domovní svobody a jeho jednání řeší ve zkráceném přípravném řízení. Podle zákona mu za spáchání uvedeného trestného činu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až tří let. 

Užití drog potvrdil rozbor odebrané krve

Koncem března ve večerních hodinách kontrolovali podbořanští policisté v obci Petrohrad osobní motorové vozidlo zn. Ford Tranzit. V rámci silniční kontroly provedli u řidiče orientační test na drogy, který byl pozitivní. Na základě toho podezřelý absolvoval lékařské vyšetření s odběrem krve. Její následný toxikologický rozbor potvrdil přítomnost metamfetaminu a amfetaminu v odebraném vzorku.

Muž tedy čelí podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu soud může uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.


por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 12. května 2021

vytisknout  e-mailem