Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Dvě ženy obviněny z kuplířství

ZLÍN: Pracovalo pro ně víc než deset prostitutek.  

Kriminalisté zlínského odboru obecné kriminality obvinili z trestného činu kuplířství hned dvě ženy ze Zlínska. Hlavní organizátorkou byla šestačtyřicetiletá žena, nelegálního podnikání se však účastnila i její o osm let mladší známá. Tímto krokem naši kriminalisté ukončili činnost nejfrekventovanějšího podniku svého druhu na Zlínsku.
Od prosince roku 2010 až do letošního března obě ženy zcela úmyslně těžily z prostituce. Ve čtyřpokojovém klubu s barem, který naoko fungoval jako penzion, pro ně pracovalo více než deset dívek. Některé provozovaly prostituci pravidelně, jiné tam docházely pouze několikrát do měsíce. Polovinu svého výdělku musely odevzdávat kuplířkám. Ty svůj podnik dokonce propagovaly na veřejnosti pomocí letáků či webové prezentace. Umožňovaly také služby formou eskort k zákazníkům. Hlavní organizátorka si za dobu tohoto druhu obchodu měla přijít až na milion korun.
Dvěma obviněným ženám teď hrozí trest odnětí svobody na dva až osm let.
Kriminalisté fungování podniku rozkryli na základě toho, že tento druh kriminality v našem regionu dlouhodobě sledovali. Už vloni se podařilo ukončit provoz klubu podobného ražení ve Zlíně na Jižních Svazích, kde počínání kuplířky bylo o to horší, že k práci, kterou prezentovala jako erotické masáže, najímala dívky od patnácti let. Nedávno ji soud odsoudil k šestiletému vězení a pokutě.
 
Prostituce v České republice trestná není, trestní zákoník zakazuje provozování prostituce v blízkosti školy nebo obdobného zařízení. Nelegální je však kuplířství, tedy když někdo někoho„ jiného přiměje, zjedná, najme, zláká nebo svede k provozování prostituce nebo kořistí z prostituce provozované jiným.“
 
5. dubna 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem