Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dvě vykradené garáže hasičů

BEROUNSKO – Pachatelé odcizili zejména vyprošťovací nářadí. 

Berounští kriminalisté se v současné době zabývají dvěma případy vloupání do garáží hasičských stanic, k čemuž došlo v Berouně a v Hořovicích.

K prvnímu případu vloupání došlo v Berouně 2. dubna, kdy neznámí pachatelé v brzkých ranních hodinách, v čase od půl druhé do půl čtvrté, vnikli na pozemek objektu garáží v ulici Pod Studánkou. Tam po poškození zámku dveří vstoupili do vnitřních prostor garáží, kde čepicemi zakryli bezpečnostní kamery. Poté se v těchto prostorech volně pohybovali, otevírali odemčená vozidla, která prohledávali a následně ze dvou nákladních aut odcizili 3 kufry s nářadím a další vyprošťovací náčiní. Tímto ale neskončili a přešli do skladu a dílny, kde za pomoci koštěte odklonili kameru. Nicméně v těchto místnostech se jim nejspíš nic nelíbilo či nehodilo a prostory opustili.

Obdobně tomu tak bylo i v Hořovicích, kam se skupina neznámých pachatelů vloupala 5. dubna, taktéž v brzkých ranních hodinách, v době mezi 2:00 – 2:40 hodin. Do garáže se dostali pachatelé po vylomení zámku dveří, odkud z nákladního vozidla, konkrétně cisternové stříkačky, odcizili vyprošťovací zařízení, roztahovač, mini nůžky a dvoumetrovou vysokotlakou hadici.

Tímto jednáním způsobili středočeským hasičům předběžnou škodu ve výši přesahující 300 tisíc korun.

Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a porušování domovní svobody, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětím svobody na 2 roky až 8 let.

V souvislosti s tímto případem prosíme veřejnost o pomoc při ztotožnění muže, kterého zachytila kamera, když s ní manipuloval a otáčel ji. Pokud muže poznáváte nebo jste byli svědky těchto událostí, kontaktujte nás na tísňové lince 158.

Děkujeme předem za jakékoliv poznatky, které by nás dovedly ke ztotožnění muže či dalších osob, které se podílely na krádežích.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
6. dubna 2022  

vytisknout  e-mailem