Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dvě vážné dopravní nehody motocyklů

KARLOVARSKÝ KRAJ – V obou případech zasahoval záchranářský vrtulník. 

V neděli 28. srpna letošního roku krátce před sedmnáctou hodinou došlo na pozemní komunikaci I/13 v obci Boč došlo k dopravní nehodě osobního automobilu s přívěsným vozíkem a motocyklu. K té mělo dojít tak, že šestačtyřicetiletý řidič vozidla značky Ford, jedoucí ve směru do Chomutova, při odbočování vlevo zřejmě přehlédl motocykl značky Harley-Davidson řízený sedmačtyřicetiletým mužem, který předjížděl v levém jízdním pruhu kolonu vozidel. Následně mělo dojít ke střetu vozidla s motocyklem.

K další vážné dopravní nehodě motocyklu došlo o den později 29. srpna letošního roku krátce před sedmnáctou hodinou na pozemní komunikaci č. II/220 u obce Mezirolí. Šestadvacetiletý řidič motocyklu značky Honda jedoucí ve směru z obce Nejdek do Karlových Varů, přibližně sto metrů za obcí Mezirolí zřejmě nepřizpůsobil rychlost, uvedl motocykl do smyku a následně narazil do svodidel na pravé straně pozemní komunikace.

Oba řidiči motocyklů byli se svými zraněními letecky transportováni do nemocnice.

Po dopravních nehodách se všichni zúčastnění řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla u všech s negativním výsledkem.

Způsobená škoda u obou dopravních nehod byla předběžně odhadnuta dohromady na částku zhruba 275 tisíc korun.

Přesná příčina a okolnosti těchto dopravních nehod jsou předmětem dalšího šetření.

Prevence:

Motocyklisté jsou jednou z nejzranitelnějších skupin v silničním provozu a případný střet s vozidlem či pevnou překážkou může mít fatální následky. Nejen motorkáři, ale i ostatní účastníci silničního provozu musí být na komunikaci neustále ve střehu a sledovat situaci kolem sebe. Nebezpečné bývá přehlédnutí motocyklu, a proto je velice důležité, aby se řidiči motorových vozidel důkladně rozhlédli na obě strany, například při odbočování v křižovatce. Pro řidiče motocyklů je jedno z nejdůležitějších pravidel VIDĚT A BÝT VIDĚN.

Přejeme všem řidičům, aby se ze svých cest vždy v pořádku vrátili zpět domů.

nprap. Jan Bílek
30.8.2022

Odkazy do noveho okna

DN Mezirolí

DN Mezirolí 

Detailní náhled

DN Mezirolí

DN Mezirolí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem