Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dvě úspěšná pátrání

ROKYCANSKO - Policisté včera ve večerních hodinách pátrali po ženě a dnes hledali nemocného cizince. 

V pátek 9. dubna letošního roku oznámil muž na policii v 19.20 hodin, že pohřešuje svoji přítelkyni ročník 1953, která pobývá na Rokycansku. Muž uvedl, že spolu byli telefonicky v kontaktu v 18:30 hodin, kdy žena sdělila, že se nachází v lese a požila několik tablet léku.

Okamžitě po přijetí oznámení začala ve večerních hodinách pátrací akce, do které byli zapojeni policisté z různých oddělení i policejní psovod se služebním psem. Policisté propátrávali různý terén i lesní porosty v blízkosti obce Strašice. Na pomoc do pátrání byl přizván i policejní vrtulník a iniciativně se zapojila i rodina.

Pomocí vrtulníku byla žena nalezena v hlubokém lesním porostu ve 22.45 hodin, mezi obcemi Strašice a Medový Újezd. Pohřešovaná byla podchlazena a zmatena, kdy byla předána do péče zdravotníkům. Přestože byla žena v tomto nevlídném počasí na odlehlém místě, má tento příběh štastný konec. 

Útěk pacienta ze zdravotnického zařízení na Rokycansku byl oznámen policistům dnes před sedmnou hodinou ranní. Osmnáctiletý cizinec má infekční chorobu. Policisté začali okamžitě zjišťovat možný pohyb a výskyt cizince. Dalšími interními šetřeními zjišťovali, kde se může muž nacházet. Vzhledem k tomu, že byla možnost o pobytu muže ve Spolkové republice Německo, tak byli o spolupráci  požádáni i němečtí kolegové.

Muž byl následně vypátrán ve městě poblíž hranic s Českou republikou. Na případu dále pracují policisté v obou státech. 

nprap. Ladmanová Dana

10. dubna 2021

vytisknout  e-mailem