Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dvě tragické dopravní nehody

HRADECKO – Čelní náraz do stromu a dvě sražené děti  

V sobotu 19. listopadu 2011 v odpoledních hodinách hradečtí policisté vyjížděli k dvěma tragickým dopravním nehodám, které si bohužel vyžádaly tři lidské životy a další tři osoby byly zraněny.

V 14:18 hodin byla na operační středisko hradecké policie oznámena dopravní nehoda v Hradci Králové, ulici Habrmanova, při které osobní automobil srazil dvě děti.
K dopravní nehodě pravděpodobně došlo tak, že čtyřicetiletý řidič vozidla Fiat Croma z dosud nezjištěných příčin při jízdě vozidlem ve směru dozadu – couvání prudce narazil do dvou malých dětí a dvou dospělých osob. Tito se ve chvíli střetu pohybovali na přechodu pro chodce. Řidič se dále s vozidlem pohyboval v prostoru křižovatky a následně vjel na chodník a čelně narazil do domu. Vážně zraněné děti byly z místa nehody převezeny do nemocnice, kde i přes veškerou snahu lékařů následkům svých zranění podlehly. Žena a muž, kteří děti doprovázeli, byli zraněni lehce.
U řidiče policisté na místě provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu a orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, v obou případech s negativním výsledkem. Na vozidle vznikla škoda v předběžné výši 50 tisíc korun.

Tímto zároveň žádáme případné svědky nehody, aby své poznatky předali vyšetřujícím policistům na telefonním čísle 974 526 573. V případě nepřítomnosti policistů prosíme o ponechání vzkazu na záznamníku s uvedením kontaktu. Rovněž je možno využít bezplatné telefonní linky 158.



Druhá nehoda byla oznámena ve 14:35 h. K této došlo v Hradci Králové, ulice Bří. Štefanů. Zde jednašedesátiletý řidič s osobním vozidlem zn. Honda Civic jel ve směru od Třebechovic. Na úrovni Hradecké pekárny z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, následně sjel s vozidlem vlevo mimo vozovku a čelně narazil do stromu. Řidič vozidla utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Jeho spolujezdkyně, byla po vyproštění z vozidla s vážnými zraněními převezena do nemocnice. Předběžná výše způsobené škody činí 140 tisíc korun.

Příčinu obou tragických nehod a míru zavinění hradečtí policisté nadále vyšetřují.

nprap. Jan Čížkovský
20. listopadu 2011 v 08:00 h
 

Odkazy do noveho okna

Královéhradecko

20.11. Hradec Králové 

Detailní náhled

Královéhradecko

20.11. Hradec Králové 

Detailní náhled

Královéhradecko

20.11. Hradec Králové 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem